Hlavní navigace

TIP: sledujte, co dělají vaši zaměstnanci v pracovní době

31. 3. 2011

Sdílet

V dnešním tipu si představíme několik nástrojů, pomocí kterých můžete sledovat, zda vaši zaměstnanci v pracovní době opravdu pracují.

Zajímavým řešením je aplikace Interguard Sonar, která zvládne monitorovat všechny e-maily, zprávy přes IM, sledovat a filtrovat používání webových stránek, zaznamenávat psaní na klávesnici počítače a používání programů nebo snímat screenshoty. Interguard Sonar přijde na necelých 1500 Kč na uživatele. Pokud do monitorovacího softwaru nechcete investovat ani korunu, máte pak na výběr z řady open-sourceových řešení jako třeba ActivTrak.

CS24

ActivTrak zvládne monitorovat, jaké aplikace používají vaši zaměstnanci, a podá vám jednoduchou zprávu o tom, jak tráví čas na svých počítačích. Na bezplatné programy je však třeba si dát pozor, neboť některé bezpečnostní programy je umí rychle odhalit a odstranit, takže budete ve svém antiviru možná muset nastavit pro ActivTrak výjimku. Zlatou střední cestou je pak použití webové aplikace typu Symantec.cloud nebo Trend Micro Worry-Free Business Security. Tyto webové aplikace vás sice budou něco stát, ne však tolik jako třeba Interguard Sonar.

Foto: Fotolia, Sorokin