Hlavní navigace

Tip: Spusťte aplikace určené pro Android na svém PC - 2. díl

15. 2. 2012

Sdílet

 Autor: © James Thew - Fotolia.com
V druhé polovině článku si ukážeme, jak přenést aplikace ze svého smartphonu či tabletu do přehrávače BlueStacks a spustit je na svém počítači.

Aplikace BlueStacks vám umožní spouštět aplikace určené pro Android na vašem PC. Podívejme se, jak program nainstalovat a jak přesunout aplikace ze smartphonu a následně je spustit.

 

1. díl: Začínáme s BlueStacks

 

Přeneste aplikace ze svého smartphonu do počítače

Abyste mohli přenést aplikace ze svého smartphonu do programu BlueStacks, budete si nejprve muset vytvořit účet a následně zjistit svůj BlueStacks PIN. Pro založení bezplatného účtu otevřete widget a klikněte na ikonu Get More Apps. Otevře se webová stránka s registračním formulářem. Po dokončení registrace a přihlášení se ke svému účtu klikněte v pravém panelu na volbu Cloud Connect. Zde naleznete svůj PIN.

Bluestacks PIN

V dalším kroku navštivte na svém smartphonu Android Market a stáhněte a nainstalujte si bezplatnou aplikaci Cloud Connect (zabere pouze 402 kB). Po zadání PINu vám Cloud Connect nabídne seznam nainstalovaných aplikací, které můžete volitelně synchronizovat s PC. Vyberte požadované aplikace a následně je synchronizujte prostřednictvím tlačítka Sync v pravém horním rohu. Vybrané aplikace se ve skutečnosti nahrají na BlueStacks server, odkud k nim váš počítač získá přístup.

Bluestacks sync

Během testování jsme zjistili, že se některé aplikace nepřenesly korektně, pakliže byl během uploadu na PC spuštěný widget. Po restartování widgetu však již bylo vše v pořádku.

Jakmile se přenos dokončí, otevřete widget BlueStacks na vašem PC a opět klikněte na ikonu Get More Apps. Na  webové stránce zvolte možnost Cloud Connect a následně byste již měli vidět seznam vašich přenesených aplikací. V posledním kroku u každé z nich klikněte na tlačítko Subscribe. Nyní již své oblíbené aplikace můžete spustit v přehrávači BlueStacks.

Byl pro vás článek přínosný?