Hlavní navigace

TIP: Synchronizujte dokumenty mezi MS Office a Google Apps

3. 3. 2011

Sdílet

Google představil plug-in pro MS Office, který umožní synchronizaci dokumentů mezi tímto kancelářským balíkem a Google Apps.

Google představil Cloud Connect, bezplatný plug-in pro Microsoft Office, který uživatelům umožní synchronizovat, editovat a ukládat dokumenty vytvořené v programech Microsoftu v rámci Google Apps. Microsoft však vydáním přídavku příliš potěšen není. "I když oceňujeme snahu Googlu o zlepšení našeho řešení, obáváme se, že Cloud Connect nebude příliš úspěšný," uvedl v prohlášení Microsoft, který také ihned zveřejnil video, ve kterém na problémy systému Cloud Connect poukazuje.

CS24

Microsoft především poukazuje na to, že Cloud Connect neumožňuje opravdovou synchronizaci dokumentů mezi počítačem a Google Apps, ale pouze vytvoří na cloudu kopie dokumentů z PC (a při vytvoření nové verze dokumentu jej opět celý nahraje na cloud). Problém je také v tom, že si uživatelé musí vybrat, zda budou dokument upravovat a synchronizovat v rámci Google Apps nebo MS Office - oba systémy naráz k editování dokumentu nelze použít. "Je to velmi, velmi složitý problém," řekl k tomu Shan Sinha z Googlu. "Microsoft by něco takového mohl vytvořit, on o to však nemá zájem." Google na YouTube samozřejmě umístil své vlastní video, které naopak ukazuje přednosti nového plug-inu pro Office.

Foto: Fotolia, V. Melnikov