Hlavní navigace

TIP: upravujeme automatickou instalaci aktualizací

11. 6. 2010

Sdílet

Chtěli byste změnit nastavení aktualizací tak, abyste kvůli nim nemohli přijít o rozdělanou práci? Poradíme vám, jak na to.

Přijít o cenná data na počítači je noční můra mnohých z nás - stát se to může velmi rychle. Stačí nechat třeba přes noc zapnutý operační systém Windows a mít to "štěstí," že se zrovna v ten den objeví nové aktualizace. Windows 7 jsou totiž nastaveny tak, že aktualizace stáhnou, nainstalují je a pak automaticky restartují počítač. Vy tak během několika okamžiků můžete přijít o veškerou rozdělanou práci. Pokud chcete toto nastavení změnit, postupujte podle následujících kroků.

Klikněte na Ovládací panely a zvolte nabídku Systém. Vlevo dole klikněte na položku Změnit nastavení. V novém okně následně v roletovém menu zvolte buď druhou (Stahovat aktualizace, ale dotázat se, zda mají být nainstalovány) nebo třetí (Vyhledávat aktualizace, ale dotázat se, zda mají být staženy a nainstalovány) možnost. Změny uložte kliknutím na OK. Po stažení aktualizace bude následně na vás, kdy si ji necháte do systému nainstalovat.