Hlavní navigace

TIP: vyhledávejte ve Windows XP jako ve Windows 7

16. 6. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si opět představíme tři zajímavé aplikace od Microsoftu, které mimo jiné umožní komplexnější vyhledávání ve Windows XP.

Windows Desktop Search

Pokud závidíte uživatelům nových verzí operačního systému Windows (Vista a 7) rychlé vyhledávání souborů v systému, zkuste Windows Desktop Search. Tento program sám vytvoří potřebný indexový soubor a nabídne rychlejší a komplexnější vyhledávání.

Active Sync

Používáte-li telefon s operačním systémem Windows Mobile, neobejdete se bez aplikace umožňující synchronizaci obsahu (kalendář, kontakty a jiné) s počítačem. Pro uživatele starších Windows XP je určen jednoduchý nástroj ActiveSync, pro majitele Windows Vista a 7 pak Microsoft připravil software Windows Mobile Device Center.

CS24

Microsoft Security Essentials

Z programů, které jsme si dnes představili, je Microsoft Security Essentials asi nejznámějším. Váš počítač ochrání před viry, červy a dalším škodlivým softwarem. Má jednoduché rozhraní a nabízí různé způsoby kontroly počítače. Software pracuje zcela automaticky na pozadí systému. Microsoft Security Essentials jsou - stejně jako všechny dnes představené aplikace - dostupné bezplatně.