Hlavní navigace

Tip: Vypořádejte se s problémovou aktualizací Windows

5. 7. 2011

Sdílet

 Autor: © Andrea Danti - Fotolia.com
Při aktualizování operačního systému Windows se můžete setkat s problémovou aktualizací, která nepůjde nainstalovat. Co v takovém případě dělat?

Windows Update funguje v 99 % případů bez problémů, čas od času se však nějaký může vyskytnout. Nepříjemná situace může nastat v případě, kdy se systému nepodaří nainstalovat jednu aktualizaci a další potřebné updaty lze nainstalovat pouze po aplikaci této aktualizace. Nejpravděpodobnějším důvodem chybného updatu je, že operační systém Windows splete pořadí jednotlivých aktualizací, což vyústí v opakovaná chybová hlášení při jejich instalaci. K vyřešení tohoto problému musíme nejdříve zjistit, která aktualizace činí potíže. To uděláme tak, že otevřeme Ovládací panely, zvolíme Windows Update a následně Zobrazení historie aktualizací v levém panelu.

V novém okně se nám zobrazí všechny úspěšně i neúspěšně nainstalované aktualizace. U každého updatu bude přiřazeno jeho číslo začínající KB (Knowledge Base). Zkopírujte si jej a otevřete web Microsoft Download Center, kde číslo vložte do vyhledávacího políčka. Tak naleznete článek, který vám vysvětlí smysl té které aktualizace a nabídne odkaz pro její manuální instalaci. Po jejím provedení se opět podívejte do historie aktualizací, abyste si ověřili, že tentokrát vše proběhlo bez problémů.

 

Úvodní foto: © Andrea Danti - Fotolia.com

Byl pro vás článek přínosný?