Hlavní navigace

TIP: vysílejte živě na internet pomocí své webkamery

25. 11. 2010

Sdílet

Chtěli byste vysílat na internetu živě použitím své webové kamery? Poradíme vám, jaký bezplatný software je k tomu nejlepší.

Pokud byste chtěli použít svou webovou kameru k zprostředkování živého vysílání, potřebujete k tomu speciální software. Těch na internetu naleznete celou řadu, většinou však bývá nutné tyto aplikace složitě nastavovat. Existují však i jednodušší a zároveň bezplatné alternativy, jako například Yawcam. Aplikace Yawcam umí v reálném čase posílat vaše vysílání na internet, zachycovat snímky z kamery, nahrát pořízené video na FTP server či dokonce rozpoznat pohyb před webkamerou a obratem ji zapnout.

Pokud máte vlastní webové stránky, Yawcam vám na ně umožní jednoduše vložit živý přenos - autoři programu k tomuto účelu doporučují užívat veřejnou a statickou IP adresu, není to však nutné. Jakmile aktivujete webový server, své vysílání najdete na adrese vašeho PC, například 125.225.444.111, a to na portu 8081. Je však třeba počítat s tím, že aby  vysílání působilo plynulým dojmem, mělo by být vaše připojení k internetu z hlediska uploadu dat dostatečně rychlé.