Hlavní navigace

TIP: zajímavé (a bezplatné) aplikace pro Android - 1. díl

15. 11. 2010

Sdílet

V dnešním tipu si představíme tři aplikace pro Android, které se vám dříve nebo později budou rozhodně hodit.

Baterka

Potřebujete přečíst nápis ve tmě? Záření displeje na mobilním telefonu vám k tomu nemusí stačit. Vyzkoušejte proto aplikaci DroidLight od Motoroly. Po jejím spuštění stačí kliknout na žárovku na displeji a ten se rozsvítí tak, jak jste jej ještě neviděli. Aplikace funguje i na jiných telefonech, ne pouze na těch od Motoroly.

Diktafon

Váš telefon má mikrofon a paměť, proč byste jej tedy nemohli použít k nahrávání zvuků? I když aplikací, které z vašeho smartphonu udělají diktafon, existuje plno, my vám doporučujeme RecForge Lite a jeho větší dvojče RecForge (to stojí šest dolarů). U obou aplikací máte na výběr, v jakém formátu chcete výstup ukládat - implicitně je nastaven .mp3, zvolit však můžete .wav nebo .ogg. Nastavit můžete také kvalitu zvuku od 8KHz až na 44KHz. Na výběr je navíc nahrávání ve formátu mono nebo stereo.

Bezdrátová klávesnice a myš

CS24

Svůj počítač můžete jednoduše ovládat pomocí svého mobilu s Androidem - například díky aplikaci RemoteDroid. Nejdříve si na své PC budete muset nainstalovat Java SE runtime environment a pak spustíte RemoteDroid Server software (navíc musíte na telefonu samozřejmě zapnout Wi-Fi). Následně už jen spustíte aplikaci.

Další zajímavé aplikace pro Android si představíme v nejbližších dnech.