Hlavní navigace

TIP: Zbavte se běžných potíží s IE9 - 2. díl

9. 5. 2011

Sdílet

V druhém díle vám mimo jiné poradíme, co dělat v případě, že se váš počítač nebude chtít po instalaci nového prohlížeče připojit k internetu.

1. díl článku: http://pcworld.cz/software/tip-zbavte-se-beznych-potizi-s-ie9-1-dil-20237

5) Prohlížeč je čas od času nestabilní

Pokud Internet Explorer 9 někdy neodpovídá, nebo se sám od sebe zavře, je pravděpodobně problém v nainstalovaném doplňku. Zkuste u prohlížeče obnovit původní nastavení a jednotlivé doplňky přeinstalovat.

6) Windows po instalaci IE9 hlásí, že OS není legální

Tuto hlášku může vyvolat celá řada problémů. Jedním z nich je samozřejmě skutečná nelegálnost operačního systému, o které jste až doposud nemuseli mít vůbec tušení. Ověřit legálnost systému lze po stažení následujícího nástroje nebo prostřednictvím internetu. V celé řadě případů se však problém ztratí po restartu počítače.

7) Po instalaci prohlížeče nefunguje připojení k internetu

I když je to neobvyklé, někteří uživatelé si po instalaci nové verze Internet Exploreru stěžují na to, že se jim nedaří připojit k internetu. V tomto případě zkuste postupovat podle následujících kroků:

Klikněte na nabídku Start a do vyhledávacího pole napište cmd. Jakmile se vám zobrazí ikonka signalizující příkazový řádek, klikněte na ni pravým tlačítkem myši a zvolte možnost Spustit jako správce. Následně spusťte příkazy ipconfig/release, pak ipconfig/renew a na závěr ipconfig/flushdns. Ukončete cmd příkazem exit, restartujte počítač a znovu se připojte.

Pokud problém přetrvává, zkuste resetovat svůj router, několik minut počkejte a znovu jej zapojte.

8) Internet Explorer 9 se nechce nainstalovat

Nejprve si ověřte, že splňujete jeden zásadní požadavek - máte Windows Vista Service Pack 2 nebo novější verzi Windows. Pamatujte, že Windows XP nová verze IE nepodporuje.

Pokud systémový požadavek splňujete, ale prohlížeč přesto nejde nainstalovat, zkuste vypnout antivirový program. U některých uživatelů může při instalaci vyvolávat problémy.

Ujistěte se, že jsou všechny aplikace vypnuté a že instalujete správnou verzi IE9.

 

Další tipy a triky pro Internet Explorer 9 naleznete v následující sérii článků.

CS24

 

Úvodní foto: © olly - Fotolia.com