Hlavní navigace

TIP: zjistěte snadno názvy k nepojmenovaným skladbám v iTunes

5. 1. 2011

Sdílet

Chtěli byste jednoduše získat chybějící informace k nepojmenovaným skladbám ve své hudební knihovně v iTunes? Poradíme vám, jak na to.

Uživatelé si často stěžují, že v jejich knihovnách v iTunes se vyskytuje až příliš mnoho skladeb nazvaných jako "Track 01" nebo "Track 02." To se děje proto, že při synchronizaci písniček z CD se informace o albu se někdy vytratí. Šikovná utilita s názvem TuneUp to však dokáže napravit. TuneUp se otevře spolu s iTunes a vyčistí vám knihovnu - bezplatná verze zvládne získat informace o až 100 skladbách. My jsme vyzkoušeli i verzi placenou a přestože jsme měli v knihovně několik stovek nepopsaných skladeb, TuneUp si s nimi poradil velmi rychle. Zůstalo pouze několik titulů, u nichž nebyly informace nalezeny.

Utilitka navíc najde i informace o albu (bezplatná verze TuneUp vám pomůže najít info o albu k padesáti písničkám). Musíme však přiznat, že máme v knihovně spíše známější kousky, takže možná proto si s nimi TuneUp tak rychle poradil. Podle fóra TuneUp jsou však s aplikací spokojeni i ostatní uživatelé. Plná verze programu stojí třicet dolarů a roční předplatné dělá dalších dvacet dolarů.