Hlavní navigace

TIP: zkontrolujte si nastavení ochrany soukromí na Facebooku

17. 7. 2010

Sdílet

Chtěli byste si ověřit, zda je váš účet na Facebooku bezpečně nastaven a nikdo cizí o vás nezjistí osobní informace? Poradíme vám, jak na to.

O ochraně soukromí na Facebooku se mluví dnes a denně. Tvůrci nejoblíbenější sociální sítě na světě se snaží, aby byly profily uživatelů čím dál více otevřené a oni mohli nabízet opravdu cílenou reklamu, zatímco skupiny a organizace, které se zabývají ochranou soukromí, bijí na poplach. A tak začínají na internetu vznikat různé nástroje, díky kterým si můžete nastavení soukromí svého účtu na Facebooku ověřit a provést potřebné změny.

Jedním z nástrojů pro otestování soukromí na Facebooku je například ReclaimPrivacy. Pro jeho využití najeďte na stránku ReclaimPrivacy.org a klikněte na odkaz "Scan for Privacy." ReclaimPrivacy během několika sekund prověří šest oblastí nastavení soukromí na Facebooku a pokud zjistí nějaké nesrovnalosti, poradí vám, jak je napravit. Nástroj mimo jiné prověřuje i nastavení toho, jaký obsah o vás vaši přátele mohou sdílet bez vašeho vědomí. Každou oblast pak ReclaimSecurity označí jednou ze tří barev: zelenou (všechno v pořádku), žlutou (pozor) nebo červenou (nebezpečí).