Hlavní navigace

TIP: zvyšujeme výdrž notebooku díky bezplatným aplikacím

28. 5. 2010

Sdílet

Chtěli byste, aby váš notebook vydržel pracovat déle na akumulátor? Poradíme vám, jak na to.

Málokdo ví, že existují speciální programy, které umí snížit teplotu notebooku nebo prodloužit dobu jeho fungování na akumulátor - toho lze dosáhnout například snížením frekvence některých komponent. My si dnes představíme nejzajímavější z nich.

BattCursor 1.2

Tato bezplatná aplikace slouží především k co nejpřesnějšímu monitorování stavu baterie. Software samozřejmě nabízí i řadu nastavení, které pomáhají prodloužit běh notebooku - například vypnutím Aera nebo snížením jasu displeje. Program bohužel není v češtině.

Notebook Hardware Control 2.0

Tento zajímavý program dokáže kromě šetření baterie také diagnostikovat výkon HW. Dokonce umí sám řídit spotřebu energie při práci nebo nečinnosti procesoru. Samozřejmostí jsou všemožné tabulky, které zobrazují vytížení, napětí nebo takt PC. Notebook Hardware Control 2.0 je bezplatný, avšak opět není v češtině

CS24

NBstat 1.0

Do třetice si představíme jeden program z české dílny. NBstat 1.0 měří zbývající čas práce na baterii - oproti jiným to však provádí nelineárně a tedy mnohem přesněji. Nadstandardní funkce, které by sloužily k zvýšení výdrže notebooku však tato aplikace postrádá.