Hlavní navigace

Tipy na software pro omezení prokrastinace - 4. díl

6. 10. 2013

Sdílet

 Autor: © chaoss - Fotolia.com
Prokrastinace je prokletím dneška i vaší osobní produktivity. Jak se jí zbavit? Čtěte dále.

Předchozí díl

Readability

Readability

Ne všechny weby jsou však rušivé. Ve skutečnosti jich budete nejspíše muset z výzkumných důvodů pár projet. Readability to chápe a umožňuje vám číst přesně to, co potřebujete, a odstranit zbytečné a nadbytečné „kudrlinky“.

Jinými slovy, tento doplněk převede zaneřáděný článek plný reklam na jednoduchou stránku, kterou je jednoduché číst a která neobsahuje žádné příbuzné odkazy, které způsobují vaše těkání a bloudění po webu. Vše kromě samotného textu a pár obrázků v rámci něho (které s textem souvisejí) zmizí-

Navíc můžete články označit pro pozdější čtení nebo je poslat přímo na Kindle a číst si je ve volném čase.

Evernote Clearly

Evernote Clearly

Evernote Clearly je nástroj na pročišťování článků určený pro Firefox. Jakmile tento doplněk nainstalujete, můžete jakýkoliv článek převést na velký blok textu. Klikněte pravým tlačítkem kamkoliv na text, zvolte „Clearly“ a sledujte, jak mizí všechny ty proklikávací vábničky.

Uživatelé Evernote můžou články odesílat na svůj účet, kde mohou být uloženy pro pozdější přečtení v programu Evernote pro PC nebo v jeho mobilní verzi. Integrovaný zvýrazňovač vypreparuje nejdůležitější části textu, aby vám pomohl soustředit se na klíčové informace.

Clearly navíc příliš nezatěžuje oči. Má tři různá nastavení motivů a možnost přizpůsobení dle vašich pozadavků. Zvolte si barvy pozadí a textu, velikost textu a jeho typ.

Gratulujeme, nyní můžete být produktivní

Technologie přinášejí rozptýlení, jiné technologie je odstraňují. Nyní už máte nástroje, které vám pomohou dokončit vaši práci v mnohem kratším čase. Takže se vraťte k produktivním činnostem. Držíme palce.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?