Hlavní navigace

Titan Quest: Immortal Throne

1. 7. 2007

Sdílet

Akční RPG Titan Quest rozhodně patřilo k těm povedenějším kouskům minulého roku, ač šlo o do značné míry obšlehnutý koncept legendárního Diabla II. Datadisk přináší novou porci akčního dobrodružství.

Akční RPG Titan Quest rozhodně patřilo k těm povedenějším kouskům minulého roku; sice šlo o do značné míry obšlehnutý koncept legendárního Diabla II, ale plagiát byl zabalen do výborné grafiky a zpestřen relativně neokoukaným antickým prostředím.



V jeho šlépějích jde i datadisk s podtitulem Immortal Throne. Jelikož se nejedná o stand-alone přídavek, zdůrazňujeme, že k jeho hraní je potřeba mít nainstalovanou i původní hru. Immortal Throne vcelku klasicky přináší nové dobrodružství, které virtuální hrdiny a hrdinky zavede do ponuré říše, které vládne bůh Hádes. To ovšem platí jen pro ty hráče, kteří již pokořili původní kampaň; ostatní si nový příběh nezahrají, což je poměrně nešikovné.



Samozřejmě se můžete těšit i na zbrusu nové nepřátele, vesměs opět inspirované antickou mytologií. Na hráče ovšem čekají i noví spojenci a přátelé, jako třeba věštec Tiresias. Kromě toho ve hře najdeme i nová užitečná NPC, jako třeba enchantera, který pro vašeho reka může vytvořit mocný artefakt, nebo vůdce karavan, kteří umožňují klasické skladování předmětů i jejich transfer mezi všemi hrdiny, které máte rozehrané. Když už jsme u hlavních postav, dodejme, že do datadisku si můžete své vymazlené bijce z prvního dílu dále vylepšovat.



Novinek je ale víc, tu nejmarkantnější představuje nová profese, tzv. Dreamer, kterou lze samozřejmě kombinovat s již existujícími specializacemi. Jde o mystické povolání, které má asi nejblíže k psionikovi z jiných her; Dreamer se tedy soustředí na usměrňování své psychické síly a dokáže třeba uspat nepřítele nebo vyvolat přízračnou noční můru. Samozřejmostí jsou také tuny nových předmětů, které rozšiřují už tak velice rozmanité vybavení z původní hry. Immortal Throne je zajímavým přídavkem a i když nezpůsobí revoluci ve svém žánru, je pro příznivce rubačky Titan Quest solidním prodloužením a zpestřením jejich oblíbené zábavy.



Jiří Sládek (autor je manažerem magazínů portálu Centrum.cz)



Hodnocení: 7,9
Žánr: akční RPG
Výrobce: Iron Lore
Vydavatel: THQ
Distributor pro ČR: CD Projekt
Lokalizace: titulky
Cena: 599 Kč
Multiplayer: ano
Internet: titanquestgame.com

Byl pro vás článek přínosný?