Hlavní navigace

Top highend pro Nehalem od Gigabyte

3. 10. 2008

Sdílet

V posledních době snad není dne, kdy by některý z výrobců nevydal novou základní desku pro chystanou platformu Intel Nehalem. Dnes se podíváme na to nejlepší od Gigabyte.

Deska se jmenuje Gigabyte GA-EX58-Extreme a jak můžete vidět podle fotografií, je na to se těšit. Některé z vás už možná napadlo, že se jedná o téměř stejný model, který jsme si ukázali před pár dny a musím říct, že máte pravdu. Tentokrát však desce nechybí vůbec nic včetně dosti šíleného chlazení. Asi jste si všimli, že deska má rovnou vodní blok, ale vrtá vám hlavou, k čemu je ten obří oddělitelný pasiv. Ten je na desce z důvodu, pokud se rozhodnete blok nevyužít a chladit pouze pasivně. Kovový blok pak zastrčíte k chladiči čipsetu a zasunete do volné záslepky.

I další výbava desky je spartánská a čítá trojici PCI Express ×16 slotů, displej pro zobrazování chybových hlášek, šestici DDR3 paměťových slotů pro triple channel, dvanáct SATA, nespočet USB 2.0 a spoustu dalšího. Otázkou je, kolik peněž za tento model v obchodě dáte. Něco mi říká, že to nebudou malé peníze.

- - Tomáš Šulc