Hlavní navigace

Toshiba Portégé Z20t – Profesionální 12,5“ notebook a tablet v jednom

18. 6. 2015

Sdílet

 Autor: TOSHIBA
Toshiba Europe uvádí na český a slovenský trh profesionální oddělitelný notebook a tablet v jednom, Toshiba Portégé Z20t

Jedná se o přístroj s úhlopříčkou 31,75 cm (12,5"), matným dotykovým IPS displejem s rozlišením Full HD s podporou ovládání pomocí 10 prstů, pokročilými bezpečnostními funkcemi, možností rukou psaných poznámek pomocí speciálního pera Wacom a mimořádnou výdrží baterie.

TOSHIBA

Výkonný tablet i notebook

Portégé Z20t je svým tvarem a širokou škálou prvků pro flexibilní využití dokonalým společníkem pro profesionály. Přestože je jeho procesor i další výpočetní hardware vestavěn v tabletu bez potřeby chlazení větrákem, poskytuje vysoký výkon pro jakoukoli profesionální činnost, včetně zpracování více náročných úkonů najednou. Otočná dokovací stanice s podsvícenou klávesnicí odolnou proti polití a doplňkovou vestavěnou baterií jej však umožňuje použít jako výkonný notebook pro plnohodnotnou práci i jako efektivní prezentační nástroj pro více lidí. Doplňkový digitizer Wacom, který je k dispozici u vybrané konfigurace, nabízí rozpoznatelnost ručního psaní. Uživatelé si tak mohou psát poznámky či kreslit diagramy přímo na displej rychle a přehledně již během schůzky. Vzhledem k jeho profesionálnímu určení nechybí kromě touchpadu pod klávesnicí ani ovladač AccuPoint. 

Snadno přenosný přístroj obsahuje prvky pro zvýšení produktivity a bezpečnosti a nový výkonný procesor Intel Core M Series, který zvládne i nejnáročnější aplikace. S baterií, která vydrží až 16 hodin, lehkým šasi a elegantním tenkým designem je Portégé Z20t přímo určený pro práci. 

Malé rozměry i hmotnost, obrovská výdrž na baterie

V režimu notebooku má Portégé Z20t díky kombinaci baterie v tabletu i klávesnici výdrž baterie až 16 hodin. V režimu tabletu je schopen pracovat až 8 hodin. Hmotnost je 799 g a tloušťka 8,8 mm v režimu tabletu či hmotnost od 1,59 kg v režimu notebooku. Zajímavostí je skutečnost, že při práci se nejprve vybíjí baterie v dokovací stanici. Naopak v režimu nabíjení se nejprve dobíjí baterie v tabletu a až poté se na řadu dostává baterie v klávesnici. Pokud chcete, máte možnost pracovat s tabletem a v kanceláři dobíjet baterii vestavěnou v doku. 

Bezpečnost pro firmy

Portégé Z20t nabízí řadu pokročilých funkcí navržených pro zabezpečení důležitých obchodních dat, včetně služby Toshiba EasyGuard. Trusted Platform Module (TPM) chrání data na lokálním úložišti a Intel Active Management Technology (AMT) umožňuje IT oddělení spravovat zařízení na dálku. Tento model prošel náročnými prověrkami, včetně testu HALT (Highly Accelerated Lifestyle Test), prováděného nezávislým německým institutem TÜV Rheinland, jehož součástí je i pádová zkouška ze 76 centimetrů. K dispozici je i Kensington lock port, kterým lze připevnit klávesnici ke stolu nebo podložce, přičemž v režimu zamčení není možné ani oddělit tablet od doku. 

Konfigurace na trhu 

Vrcholná konfigurace, která se dostává na trh – Toshiba Portégé Z20t-B-10C – je osazena procesorem Intel Core M-5Y71 Vpro, operační pamětí 8 GB, grafickou kartou Intel HD Graphics 5300, SSD pevným diskem s kapacitou 256 GB a samozřejmostí je podpora Bluetooth 4.0 + LE, Wireless LAN 802.11ac (a/b/g/n) i bezdrátového přenosu obrazu na velké displeje Intel WiDi. Tento model obsahuje také pero Wacom pro pořizování rukou psaných poznámek na displej. 

CS24

Druhou konfigurací je Toshiba Portégé Z20t-B-10E. Ta má na rozdíl od předcházejícího modelu vestavěn procesor Intel Core M-5Y31, operační paměť 4 GB, SSD disk s kapacitou 128 GB a není doplněn digitizérem Wacom. 

Obě konfigurace jsou již nyní v prodeji a do konce července jsou na ně stanoveny akční doporučené koncové ceny. Výkonnější model Z20t-B-10C stojí 49 390 Kč a Z20t-B-10E je aktuálně na trhu za 33 890 Kč včetně DPH. V ceně je zahrnuta tříletá onsite záruka, která znamená provedení opravy u zákazníka s odezvou do druhého pracovního dne od nahlášení závady.