Hlavní navigace

Toshiba představila odolný externí disk s kapacitou 200 GB

5. 7. 2008

Sdílet

Společnost Toshiba Computer Systems Division rozšířila svou rodinu externích 2,5 palcových harddisků a představila nový bytelně stavěný externí harddisk s připojením přes rozhraní USB 2.0.

Společnost Toshiba Computer Systems Division rozšířila svou rodinu externích 2,5 palcových harddisků a představila nový bytelně stavěný externí harddisk s připojením přes rozhraní USB 2.0.

Externí model SecuRed nabízí vestavěný pevný disk s kapacitou 200 GB chráněný čidlem volného pádu a krytem, který je odolný proti polití. Je vybaven čtečkou otisků prstů, zabezpečením pomocí hesla a šifrováním uložených dat - nabízí tak vyspělé funkce pro zabezpečení obsahu v lehkém, kompaktním a stylovém červeném pouzdře.

Nový harddisk se dodává s celou řadou funkcí zabezpečení dat a vyspělou ochranou: kromě krytu odolnému proti polití má SecuRed vestavěné čidlo volného pádu. Dokáže rozpoznat volný pád, nárazy nebo otřesy v jakémkoli směru. Jakmile k takové situaci dojde, čidlo ihned oddálí čtecí hlavy harddisku od ploten, čímž ochrání cenná data. Po takové události se uživatel může opět přihlásit a pracovat s daty bez jakýchkoli problémů.

Kromě ochrany před vnějšími vlivy Toshiba klade velký důraz i na zabezpečení uložených dat proti neoprávněnému použití. Vestavěná čtečka otisků prstů umožní přístup k uloženým datům a souborům pouze autorizované osobě. Zabezpečení pomocí hesla je založeno na silném šifrovacím algoritmu AES-256 a na vestavěném softwaru, jenž zajišťuje šifrování celého harddisku a zvyšuje úroveň zabezpečení dat.

Snadné použití externího harddisku SecuRed zajišťuje operační systém „Nomad“ pro přenosná zařízení a zálohovací software Redemption Back-up Software V2.
Nenechte si ujít:
Western Digital uvedl novou řadu pevných disků Caviar Black

Výrobci pevných disků ohlašují další zvyšování kapacit

Verbatim uvádí nové externí pevné disky

Pevné disky stále vládnou světu

Western Digital představil externí disk zálohující všechna data

Harddisk je zabudován v červeném a černém krytu s modrým proužkem indikace napájení a jeho rozměry jsou 130 mm délky, 85 mm šířky a 19 mm výšky.

Externí pevný disk Toshiba SecuRed bude v ČR a na Slovensku k dostání počátkem srpna tohoto roku a jeho doporučená koncová cena včetně DPH bude pro ČR 4 510,- Kč a pro Slovensko 5 700,- Sk.