Hlavní navigace

Toy Story ve 3D

7. 10. 2009

Sdílet

 Autor:
Pixar připravil lahůdku pro příznivce 3D filmů, a těch animovaných zvlášť, přidal totiž do Toy Story 1 a 2 třetí rozměr.

Pixar je společnost stojící v čele filmové 3D animace. Její trojrozměrné animáky používají nejnovější technologie vyvíjené přímo v Pixaru, další firmy se s podobnými projekty obvykle jen následují, většinou přitom využívají technologie licencované od Pixaru.

Pixar se rozhodl využít obrovské popularity filmové pohádky Toy Story (1995) a Toy Story 2 (1999) a rostoucích možností 3D zobrazení a převedl oba díly do trojrozměrné podoby. I přes velký výkon současné výpočetní techniky však tento převod nebyla hračka a zabral poměrně hodně času. Čtyři měsíce trvalo, že byly oba díly převedeny z původního formátu tak, aby byly kompatibilní se současnou technologií Pixaru, a dalších šest měsíců pak trvalo přidat do scén virtuální druhou kameru a znovu vše vyrenderovat.

CS24


Toy Story 3D se začne v USA promítat již tento měsíc a nemělo by dlouho trvat, než dorazí i k nám.Můžete si tak znovu připomenout příběhy oživlých dětských hraček, a ukrátit si tak čekání na třetí díl Toy Story, který se má začít promítat 18. června 2010 (jún).

Více o Toy Story na ČSFD.

Toy Story 3D