Hlavní navigace

Transformers: Revenge of the Fallen - roboti se zase perou!

24. 4. 2009

Sdílet

V létě se na plátna kin opět podívají oblíbení Transformeři. A příslušná videohra samozřejmě nesmí chybět. Tentokrát by mělo jít o mnohem zábavnější zážitek než minule.

Režisér Michael Bay se snímek Transformers zase jednou ukázal, že patří mezi filmovou první ligu. Film postavený na poměrně staré a překonané značce slavil obrovský úspěch. A samozřejmě k němu nesměla chybět ani multiplatformová videohra. Jenže ta se zase až tak nepovedla a dílo vydavatele Activision a vývojářského studia Luxoflux velice rychle zapadlo. Po právu, nutno říct. Hra byla totiž naprosto obyčejnou akcí, ve které zaujaly akorát textury oněch „transformerů". Nic víc a to je zkrátka málo.



Naštěstí mají tvůrci šanci na reparát. Už toto léto se do kin dostane pokračování Transformers a dalšího dílu se samozřejmě dočká také hra. Ta nese podtitul Revenge of the Fallen, tedy „odplata padlých". S filmem bude z pochopitelných důvodů úzce spojena. Neměla by ale vyprávět ten samý příběh, akorát v herní podobě. Bude se s filmem spíše doplňovat a nejrůznějšími způsoby prolínat. Rozhodně by ale mělo jít o lepší hru, než jakou byl předchůdce. A to aspoň o jednu třídu.

 


Activision se do hry rozhodl investovat značné prostředky, jelikož teď už si může být jist velkým úspěchem, a chce ho podpořit také kvalitami hry. Revenge of the Fallen by tak mělo být o poznání otevřenějším titulem, který nebude lineárním způsobem sevřen. Jistě, hra bude rozdělena na jednotlivé mise. V jejich rámci ale budete mít prostor k tomu, jakým způsobem vyřešíte zadané úkoly.

 

 

To se příliš často nevidí. Kromě hlavních cílů mise by se tu měly vyskytovat i úkoly bonusové, které přinesou bodíky a zjednoduší postup v hlavních úkolech, případně otevřou nejrůznější bonusy spojené s filmem či vývojem hry. Čekají tu pěkné plakáty, nezveřejněné trailery, kartičky a další obsah, který potěší každého fanouška.

 


Pro hru je také nesmírně důležitá možnost volby. Nejenže si vyberete stranu, za kterou chcete hrát, tedy buď Autoboty či Deceptiony. Z těchto frakcí si zvolíte také specifický charakter, respektive robota-transformera. S každým přitom bude zážitek trochu jiný. Jistě není třeba dodávat, že se transformeři dokáží v cuku letu přeměnit z robota v auto nebo letadlo. Právě na této transformaci má být hra postavena. Půjde o velice plynulý a efektní proces. Čím více bude zapojen do vlastní akce, tím více vás hra odmění speciální energií, která se dá v příznačný moment využít k nezranitelnosti.

 


Kromě singleplayerové kampaně nás nově čeká také multiplayerová složka, což je pro hru typu Transformers nesmírně lákavá záležitost. Možnost přeměny je totiž velmi taktickým elementem, stejně jako rozlehlé mapy. Zatím sice byl oznámen pouze jediný mód, a to klasický deathmatch, v přípravě jsou nicméně i další, které by měly být úkolově zaměřené. Kolem a kolem to vypadá na více než slušný reparát prvního dílu, který se příliš nepovedl. Tohle už by mohla být ta správná akční pecka se vším, co k ní patří.

 

CS24