Hlavní navigace

Transformers: War for Cybertron

10. 8. 2010

Sdílet

Kdo by si myslel, že příběh Transformerů skončil s filmy v kině, ten se šeredně mýlí. Pozdravte roboty také v interaktivní podobě.

Transformeři sice pocházejí z vesmíru, jejich kredit u pozemských fanoušků ovšem za těch 26 let jejich přítomností na matičce Zemi povážlivě stoupl. V Transformers: War for Cybertron zažijeme odklon od trendu poslední doby a roboti se místo walkmanů budou měnit v o něco více sci-fi vzhlížející konstrukce.


Příběh se točí okolo tzv. velké „občanské“ války mezi autoboty a decepticony na planetě Cybertron. Po nečekaném pádu vůdce autobotů náhle odpovědnost za jejich osud padá do klína poměrně nezkušenému bojovníkovi jménem Optimus Prime. Roboti ve War for Cybertron jsou mnohem drsnější, než například ve filmech a, ač to tak třeba nevypadá, je příběh jednou z nejsilnějších stránek této hry. A aby toho nebylo dost, v úspěch této hry věří i držitel práv na značku Transformers – tolik, že podle War for Cybertron nechává vyrobit zcela novou sérii hraček.


Transformers: War for Cybertron

Souboje jsou asi poněkud odlišné od toho, co bychom očekávali od hry s transformery v hlavní roli. Budete se tedy muset adaptovat na ovládání ve stylu Gears of War. Vyzdvihnout je třeba především umělou inteligenci, která je zde řešena docela zajímavě. Nepřátelé ve War for Cybertron povětšinou kašlou na nějaké výpady. Raději stojí na místě a kropí to vaším směrem. Díky tomu musíte být vy tím, kdo převezme iniciativu a bude tím mobilním prorážejícím prvkem.

Transformers: War for Cybertron


Přijet v podobě automobilu se zapnutým turbem, perfektně si najet na rampu, ve vzduchu se proměnit v robota a přistát, zároveň co to divoce pálíte do nepřítele. Pocit, když se vám něco takového povede je velice uspokojující a vyvolává jistou závislost. Později ve hře, kdy dostanete pod kontrolu také letadlové roboty, se situace stává ještě zajímavější. Měnění formy ve hře vůbec využijete do sytosti. Během větší bitvy není žádnou zvláštností třeba 50 transformací, které vám dovolí dokonale využít okolního prostředí a vlastních zbraní

Transformers: War for Cybertron


Jelikož zde byl vypuštěn lidský prvek, dostali roboti své právoplatné místo na výslunní a nemusí se snižovat do role hraček sexuálně frustrovaných teenagerů. Výsledkem je perfektní rovnováha mezi starým známým a novým osvěžujícím přístupem. Režisér Michael Bay již naplno pracuje na svém třetím filmu Transformers. A my bychom mu při hledání inspirace s radostí doporučili právě War for Cybertron.

 

PLUSY: Příběh, souboje, obtížnost

CS24

MÍNUSY: Finální souboje jsou občas trochu jednotvárné

HODNOCENÍ: 75%