Hlavní navigace

Traser Super Sport

1. 3. 2009

Sdílet

 Autor:
Poněkud opomíjenou skupinu hodinek na současném trhu tvoří odolné hodinky nebo chceme-li outdoor modely. A pokud na takový model model narazíte, jedná se zpravidla o hodinky, které nelze použít pro běžné nošení díky jejich masivnímu zpracování. Zajímavým vybočením z těchto konvencí představují hodinky Traser, které ovšem vyjma větší odolnosti.nabízejí i další lákadla.

Námi testovaný model Super Sport je přímo určen pro sportovně zaměřené majitele. A tomu je přizpůsoben hned v několika rovinách. Základem hodinek Traser Super Sport je strojek Ronda 715. Ten hodinkám propůjčuje přesný chod a také vetší odolnost, než kterou by umožňoval mechanický kalibr citlivý na nárazy a otřesy. Kromě zobrazení času a vteřinové ručičky, strojek ještě nabízí kombinaci v podobě zobrazení data. S novou baterií hodinky nabízejí až 40měsíční chod a nechybí ani funkce EOL (End-Of-Life), která díky poskakující vteřinovce (1x za 4 s) upozorní na slabou baterii.

 

Hodinky jsou nabízeny v několika modelech. My jsme měli k dispozici variantu s pouzdrem z oceli a silikonovým řemenem. To v kombinaci s vodotěsností do 200 m činí z hodinek optimální variantu jako doplněk k amatérskému potápění. Silikonový pásek se ovšem vyplatí všude, kde hodinky pravidelně přicházení do kontaktu s vodou (či potem - např. při joggingu) neboť je vůči těmto vlivům zcela imunní a nabízí tak prakticky doživotní funkcionalitu. Navíc je vybaven na spodní straně „masážními výstupky", které zajišťují, že se pásek zcela nepřilepí na ruku a tím nedochází k velkému pocení. Nadstandardní vodotěsnosti pomáhá i šroubovací korunka, u které nehrozí náhodné vyklopení. Potápěč stejně jako běžný uživatel ocení otočnou lunetu, která umožňuje nenáročné a snadné měření času v rozsahu 1-60 min.

Traser Super Sport 

 

Ciferník a sklíčko

 

U hodinek Traser Super Sport zaslouží pochvalu povedený ciferník, který je velmi dobře čitelný. Navíc nechybí dvojité popisky, které umožňují snadnou orientaci i ve 24h režimu. Zajímavé a praktické řešení, které může pomoci uživatelům, kteří mají problémy s ručičkovými hodinkami. V této cenové kategorii jistě potěší použití safírového sklíčka, které je v běžném provozu prakticky nepoškrabatelné. K dokonalosti chybí snad jen antireflexní úprava, ale díky černému ciferníku je čitelnost velmi dobrá i za přímého světla.

 

Podsvícení

 

Specialitou hodinek Traser je použitý systém podsvícení. Použitá technologie trigalight využívající GTLS (gaseous tritium light source) umožňuje hodinkám permanentní podsvícení všech indexů. Ve zkratce technologie trigalight používá malé skleněné ampulky naplněné tritiem (plynem - třetím izotopem vodíku). Malá energie radioaktivního zařízení dopadá na speciální látku, která způsobuje světlo. Výrobce ručí minimálně za 10 let svícení, ale v reálu se často dosahuje více jak 20ti let.

 

Indexy s technologií trigalight jsou použity na všechny hodiny, ale také na ručičky a to včetně vteřinovky. Nechybí také na lunetě, aby bylo možné čas měřit snadno za každé situace. Díky konstantě podsvíceným indexům bez nutnosti nabíjení má uživatel jistotu, že čas může odečíst vždycky. Je už jedno, jestli večer na ulici nebo ve vodě v noci. Svítící indexy snadno umožní odečtení času. Zdvojené indexy uživatele navedou kde je 12. hodina, není tak problém se zorientovat ani pokud nemáte hodinky na ruce a je absolutní tma.

 

Hodinky jsou optimální volbou pro sportovně založené uživatele, kteří ocení přesný chod a vyšší odolnost hodinek. Nadstandardní vodotěsnost a silikonový pásek hodinky zpřístupňuje potápěčům i plavcům. Navíc na stále podsvícení si velmi rychle zvyknete a zjistíte, že možnost sledovat čas za každé situace je velmi příjemné. Díky snížené ceně jsou hodinky snadno dostupné a nabízení hodně muziky za málo peněz.

 

 

 

Traser Super Sport

 

Barva ciferníku: Černá

 

Strojek: Quartz

 

Typ strojku: Ronda 715

 

Průměr: 46 mm

 

Pouzdro: Nerezová ocel

 

Tah/Řemínek: Silikon

 

Sklíčko: Safír

 

Vodotěsnost: 200 m

 

Záruka: 24 měsíců

 

Cena: 3 400 Kč

 

www.chronoshop.cz

Traser Super Sport 

Byl pro vás článek přínosný?