Hlavní navigace

Trend Micro uvádí LeakProof 5.0

11. 6. 2009

Sdílet

Technologie DataDNA zahrnuje algoritmy, které extrahují „DNA“ citlivých údajů ze souborů, záznamů, elektronické pošty i dalšího obsahu a uloží ji jako signatury.

Společnost Trend Micro představila novou verzi svého řešení pro prevenci ztráty dat LeakProof 5.0. Řešení podle dodavatele chrání citlivé informace (například údaje o zákaznících a zaměstnancích) a duševní vlastnictví pomocí monitorování a předcházení nejrůznějším únikům dat.

V současnosti jsou k dispozici dvě vydání produktu: LeakProof Standard zabezpečuje údaje o zaměstnancích i zákaznících, a pomáhá tak organizacím prosadit dodržování legislativních předpisů i dalších regulací. LeakProof Advanced nabízí stejnou ochranu plus technologii identifikace DataDNA pro zabezpečení duševního vlastnictví a obchodních tajemství.

Patentovaná technologie DataDNA podle společnosti Trend Micro zajišťuje optimální přesnost a výkon pro identifikaci citlivých dat. Technologie zahrnuje algoritmy, které extrahují „DNA“ citlivých údajů ze souborů, záznamů, elektronické pošty i dalšího obsahu a uloží ji jako signatury. Takto získaná jedinečná "sekvence DNA" dokáže identifikovat informace v dokumentu podobně, jako lze identifikovat osoby pomocí otisků prstů.

Přesná metoda porovnávání otisků nabízená produktem LeakProof nemá vracet téměř žádné falešné identifikace a umožňuje podnikům prohledat databáze otisků s miliony záznamů a okamžitě určit, zda se obsah shoduje. Produkt samotný je tak malý, že bez problémů běží i na notebooku, aniž by zahlcovat paměť či zpomaloval provoz. Navíc je technologie Trend Micro založená na znacích a extrahuje otisky z libovolného jazyka.

Nově uvedená služba Active Update umožňuje v rámci řešení LeakProof aktualizovat šablony, validátory a aplikace pro dodržování předpisů. Toto automatické nasazení odstraňuje prostoje a urychluje zavedení změn aplikací.

LeakProof 5.0 bude dostupný také v rámci balíku Data Protection Pack, který obsahuje produkty Trend Micro LeakProof Standard, Trend Micro Email Encryption Gateway a Trend Micro Message Archiver. Balík Data Protection Pack zabezpečuje e-mail a předchází ztrátě citlivých dat při jejich použití, při přenosu, i když právě nejsou používána. Je určen zákazníkům, kteří si pořídili Trend Micro NeatSuite Advanced a Client Server Messaging.

CS24

LeakProof 5.0 bude v regionu EMEA dostupný koncem června 2009. Cena na jednoho uživatele záleží na počtu počítačů a s rostoucím objemem klesá. Obě verze produktu LeakProof obsahují klienta a server pro správu. Klient LeakProof 5.0 podporuje systémy Windows 2008, 2003, Vista a XP. Softwarové virtuální zařízení serveru pro správu podporuje VMware ESX 3.5.