Hlavní navigace

Trend Micro OfficeScan 7.0

23. 1. 2007

Sdílet

Společnost TREND MICRO, Inc. uvedla na trh Trend Micro™ OfficeScan™, verzi 7.0, integrované řešení pro zabezpečení klientů a serverů celopodnikových sítí, které kombinuje antivirový a antispywarový program se službami a prostředky pro správu ochrany před internetovými hrozbami a pro dodržování pravidel chování uživatelů.

Nová verze přináší rozsáhlé zabezpečení pro klienty a servery spolu s vylepšeným antispamovým řešením pro ochranu více vstupních bodů před hrozbami

Společnost TREND MICRO, Inc. uvedla na trh Trend Micro™ OfficeScan™, verzi 7.0, integrované řešení pro zabezpečení klientů a serverů celopodnikových sítí, které kombinuje antivirový a antispywarový program se službami a prostředky pro správu ochrany před internetovými hrozbami a pro dodržování pravidel chování uživatelů. Cílem řešení je zajistit produktivitu a plynulý provoz podnikových výpočetních prostředků.

Podnikové desktopy jsou dnes vystaveny mnoha rizikům a hrozbám, jako jsou viry, síťové červy a spyware. Prohlubující se závislost na internetu, propojení mezi klienty a souborovými a aplikačními servery a zvyšující se mobilita klientských zařízení znamenají pro administrátory bezpečnostních IT řešení další potenciální překážky při zajišťování dostupnosti sítě a aktualizaci bezpečnostních řešení s cílem zajistit bezpečnost uživatelů.

OfficeScan chrání koncové body sítě, jako jsou desktopy, přenosná zařízení a síťové servery, před rozmanitými útoky s minimálním vlivem na výkonnost výpočetních prostředků. Je škálovatelný, což dovoluje upravovat pravidla chování pro jednotlivce nebo skupiny, a umožňuje koordinaci s dalšími bezpečnostními produkty a službami Trend Micro. Pro automatické odstraňování následků útoků jsou připraveny volitelné možnosti odstraňování škod (Damage Cleanup Services) a automatické prostředky pro obnovení stavu klientů a serverů z doby před útokem. Toto řešení může výrazně omezit provozní náklady a celkové náklady na vlastnictví systémů.

Vylepšené možnosti blokování spywaru odhalují a zastavují nevítaný spyware, adware, nástroje pro vzdálený přístup do systému, dialery, žertovné programy a aplikace pro zjišťování hesel. Podle společnosti IDC dnes běží nějaká forma spywaru v 67 procentech všech počítačů. V některých případech jsou v infikovaných počítačích stovky takových programů. (Zdroj: Analýza IDC „Předpověď a analýza celosvětového výskytu spywaru pro roky 2004 – 2008: Zlé sny bezpečnostních a systémových správců“ z listopadu 2004.)

OfficeScan 7.0 také prostřednictvím programu NAC (Network Admission Control) integruje technologii Cisco® Trust Agent společnosti Cisco Systems, která pomáhá zajišťovat dodržování pravidel a chránit proti virům a červům.

Kompatibilita OfficeScan s 32- i 64bitovými servery Windows umožňuje, aby toto řešení mohla používat i rychle rostoucí firma využívající moderní výpočetní prostředky.

Verze OfficeScan

Trend Micro OfficeScan je nyní k dispozici v následujících verzích:
OfficeScan Client Edition – centralizovaná ochrana proti hrozbám pro desktopy řízená přes síť a kombinovaná s personálním firewallem.
Enterprise Suite with OfficeScan Client/Server Edition – obsáhlé řešení pro ochranu před viry, spywarem a dalšími internetovými hrozbami na úrovni síťových serverů a klientů připojených do sítě s personálním firewallem na desktopu.

Autor článku