Hlavní navigace

Trhač asfaltu od Asusu

21. 11. 2008

Sdílet

Společnost Asus představila svůj nový herní počítač ze série Republic of Gamers. Novinka se jmenuje Asus ROG CG6190 a jedná se o stroj složený z toho nejlepšího.

Už z úvodu nejspíše očekáváte opravdu nadupaný herní stroj a myslíme, že vás nový počítač Asus nezklame. Posuďte sami: procesor nemohl výrobce zvolit jiný než jeden ze tří nových Intel Core i7 (volba modelu záleží na zákazníkovi), k tomu krásných 12 GB operační paměti DDR3 osazené do základní desky Asus a to buď klasickou Asus D6T nebo nejluxusnější Asus Rampage II Extreme. Ať tak či tak, vždy dostanete výbornou highendovou desku. Pochopitelně za odpovídající finanční obnos.

Ten však jistě majitelé těchto počítačů řešit nebudou, protože jinak by si nejspíš nemohli dovolit tři grafické karty Asus GeForce GTX 280 nebo "jen" dva Radeony HD 4870 X2, taktéž z dílen Asusu. Skvělou výbavu doplňuje 4TB diskové pole RAID a zvuková karta Creative X-Fi. Jistě přemýšlíte, čím je tento stroj poháněn. Asus se chtěl pochlapit, a tak zvolil rovnou 2kW zdroj. Ten nám však přijde trochu zbytečný, protože z našich měření vyplývá, že takováto sestava si v zátěži řekne o nějakých 800 Wattů a po přetaktování o přibližně 1 kW.

Pokud se vám tato hračka líbí a přemýšlíte o její koupi, musíme vás bohužel zklamat. Na náš trh se nejspíš nikdy nedostane a tak budete muset zaplatit ještě nějaké ty peníze navíc za dopravu ze zahraničí. To ale případné zájemce určitě trápit nebude.

- - Tomáš Šulc