Hlavní navigace

Tři položky, které musí znát každý uživatel Windows 8.1 - 2.díl

5. 6. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
S verzí Windows 8.1 se do tohoto operačního systému vrátila i nabídka Start. Byli jsme sice zvyklí na jinou, nicméně i tato obsahuje položky, které stojí minimálně za zmínku.

Aktualizace operačního systému Windows 8.1 běží na plné obrátky a pro běžné uživatele slibuje integraci spousty nových funkcí. Jednou z nich, kterou rozhodně nelze opominout, je nová nabídka Start, se kterou jako s novinkou přišel Microsoft docela nedávno a která se v nejbližší době dočká aktualizace. Nicméně i stávající verze obsahuje zajímavé položky. Pojďte se podívat na ty nejdůležitější!

 

Předchozí díl

Ovládací panely

Aplikace Správce úloh a Ovládací panely se nacházejí uprostřed nové nabídky Start těsně vedle sebe

Hned pod položkou Správce úloh se nachází možnost pro spuštění okna Ovládací panely. Téměř to až vypadá, jako kdyby možností spuštění okna Ovládací panely nebylo ve Windows 8.1 dost. Vždyť okno Ovládací panely můžete otevřít přes možnost Nastavení v panelu Šém, přes Průzkumníka souborů v režimu pracovní plochy nebo třeba přes obrazovku se seznamem všech aplikací.

Nicméně podle všeho je nejsnazším a nejrychlejším způsobem spuštění okna Ovládací panely právě klepnutí pravým tlačítkem na nabídku Start (popřípadě použití klávesové zkratky Windows+X, pokud to má vypadat skutečně efektně).

Jedinou ještě rychlejší možností pak je připnutí ikonky Ovládací panely k nabídce Start.

Poté, co objevíte tyto z našeho pohledu nejdůležitější položky, určitě si oblíbíte i další, které vám usnadní přístup například k nastavení napájení, systémovým informacím, síťovým připojením či k rozhraní Windows PowerShell.

Byl pro vás článek přínosný?