Hlavní navigace

Tři skvělé aplikace pro ukládání obsahu pro pozdější čtení -1.díl

5. 4. 2017

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Získejte a spravujte pomocí následujících nástrojů články, videa a další obsah pro pozdější prohlížení.

Jak často se vám stalo, že vás zaujal nějaký článek či video, jenže jste prostě neměli čas, abyste si jej mohli přečíst? V takových případech máte možnost buď přerušit práci a článek si přečíst – tím však do značné míry utrpí vaše produktivita práce –nebo článek jednoduše ignorovat a pokračovat v práci. Jenže pak zase můžete mít problém článek později najít nebo si na něj vůbec vzpomenout.  

Úvod 

Problém uložení zajímavých článků či videí pro pozdější prohlížení řeší nástroje pro zaznamenávání odkazů na konkrétní zajímavý obsah. Často se tyto nástroje označují anglickým souslovím "read-it-later" neboli "přečtu si později", a to podle prvního a vůbec nejoblíbenějšího nástroje pro tento účel. Jak již bylo naznačeno, jedná se o nástroje umožňující zachytit a spravovat zajímavé články a videa v reálném čase. Poté, co si je zaznamenáte, můžete se k nim později vrátit a přečíst si je, dále si je můžete uspořádávat a dokonce sdílet s ostatními. Pojďme si představit tři nejlepší nástroje tohoto typu.  

Pocket 

Původní nástroj typu "read-it-later" se původně jmenoval v podstatě stejně – Read It Later, jenže pak byl v roce 2012 přejmenován na službu Pocket. Tato už deset let stará aplikace zůstává stále jednou z nejoblíbenějších aplikací pro poznamenávání nejrůznějšího obsahu. Zaznamenávání obsahu je velmi snadné, protože stačí kdykoliv, kdy se ocitnete na článku, obrázku nebo videu, které si budete chtít poznamenat pro pozdější prohlédnutí, pouze klepnout v internetovém prohlížeči na bookmarklet.  

Nástroj Pocket vám umožní uložit obsah bez reklam a dalších rušivých prvků

 

Uložený obsah si můžete třídit do podoby seznamu nebo mřížky a pomocí klíčových slov upřesňovat vyhledávání. Po výběru uloženého článku se tento článek zobrazí v čistě bílém okně bez reklam a dalších prvků webové stránky, takže si článek můžete číst, aniž by vás ovlivňovaly nějaké rušivé prvky. Můžete si ovšem přepnout zobrazení i do původního zobrazení tak, jak vypadal na webu. Eškerý uložený obsah si můžete prohlížet i bez připojení k Internetu.  

Nástroj Pocket je možné integrovat do více než 500 webových, desktopových či mobilních aplikací, jako jsou například Twitter, Wordpress nebo Feedly. Bookmarklety jsou k dispozici pro většinu internetových prohlížečů (firefox má svoje vlastní rozšíření) a pro Android, iOS a MacOS existují samostatné aplikace Pocket. Aplikace je k dispozici zdarma, nicméně za 5 USD měsíčně nebo 45 USD ročně si můžete pořídit účet Premium, který obsahuje další funkce, jako jsou inteligentní značky (smarttags) a či osobní záloha veškerého vašeho obsahu.

 

Pokračování