Hlavní navigace

Tři tipy pro ukládání webového obsahu na Disk Google - 3.díl

27. 6. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
S trochou vynalézavosti se může Disk Google stát vaším úložištěm pro všechny články, obrázky a další obsah, který najdete na Internetu.

Předcházející díl

 

Cloudová služba Disk Google je zcela univerzálním úložištěm, které můžete použít nejen k ukládání vlastních dokumentů či dat, ale i pro ukládání článků, obrázků a dalšího obsahu staženého z Internetu. Jen je potřeba vědět, jak na to!

Ukládání obrázků, videa a dalšího obsahu

Ukládání dalšího typu obsahu na Disk Google je naštěstí daleko jednodušší, a to díky oficiálnímu rozšíření Save to Google, které určeno pro Google Chrome. Stačí klepnout pravým tlačítkem myši na požadovaný obrázek, dokument či odkaz HTML pro hudbu či video, a následně vybrat příkaz Save to Google Drive – ano, tak je to jednoduché!

Chcete-li uložit na Disk Google například obrázek, stačí na něj klepnout pravým tlačítkem myši.

Povšimněte si, že popisované rozšíření dokáže uložit i celou internetovou stránku, ovšem pouze ve formátu obrázku PNG a nikoliv jako dokument PDF, což není vždy právě žádoucí. Při ukládání stránky ve formátu HTML ovšem máte i několik dalších možností, které se vám zobrazí, když klepnete pravým tlačítkem myši na rozšíření Save to Google Drive a vyberete položku Options.

Na Disk Google můžete pomocí rozšíření Save to Google uložit i úplnou internetovou stránku.

Nezapomínejte na uspořádání vámi sesbíraného obsahu

Díky naprosto dokonalému vyhledávání na Disku Google by se na první pohled zdálo být zbytečné používat nějaké složky. Pokud byste však začali sbírat z webu výše uvedenými způsoby všechen obsah různého charakteru, pak se váš Disk Google touto změtí všeho možného doslova zaneřádí.

CS24

Určitě proto není od věci, pokud si pro každý typ obsahu vytvoříte vlastní složku. Jedna složka bude sloužit pro ukládání článku, jiná pak pro zvukové nahrávky a třetí třeba pro obrázky stažené z Internetu – to by mohlo pro začátek stačit, abyste dokázali najít to, co potřebujete, co možná nejrychleji.

Výše uvedené tipy vám mají pomoci v tom, aby vám Disk Google sloužil přesně k tomu, k čemu je určen v první řadě, tj. aby se stal hlavním úložištěm, do něhož budete ukládat úplně všechno. Ve výsledku pak už nikdy nebudete muset pátrat po tom, která cloudová služba obsahuje přesně tu položku z mnoha, které jste z Internetu stáhli.