Hlavní navigace

Tři tváře Emgetonu

1. 9. 2006

Sdílet

Flashový MP3 přehrávač Emgeton X3 Cult Už vás také nudí každý den brát do ruky ten samý MP3 přehrávač? S...


Flashový MP3 přehrávač Emgeton X3 Cult


Už vás také nudí každý den brát do ruky ten samý MP3 přehrávač? Stejné barvy, stejný design... fádní a nudné. V Emgetonu se tomu rozhodli učinit přítrž, a tak uvádějí na trh flashový MP3 přehrávač X3 Cult. Kromě toho, že je poměrně malý a má kompletně přeložené české menu, k němu dostanete ještě dva výměnné kryty (dohromady tedy máte tři). S barevnou paletou se sice v Emegetonu nijak zvlášť nevyřádili, protože kryty jsou v tmavě zelené metalíze a v klasické černé a zelené barvě, ale určitou snahu udělat přístroj zajímavějším jednoznačně výrobci upřít nelze. Koncepcí se přehrávač nijak nevymyká z obrovské nabídky jiných výrobců, drží se klasického podlouhlého tvaru a joystickového ovládání.
Konstrukčně je však X3 Cult velmi kvalitně provedený, tělo má kompletně z hliníku, což dává uživateli pocit, že drží drahý přístroj. Tlačítka i joystick jsou v něm precizně zapuštěny, takže se neviklají, ani nevržou. Na přední straně se kromě stylově modře podsvíceného joysticku nachází ještě jednobarevný OLED displej, zobrazující čtyři řádky. Vejde se na něj dost informací a je dobře čitelný i na denním světle.
V obchodech naleznete X3 Cult v několika provedeních. Koupit ho lze pouze s pamětí o velikosti 1 GB, a to (týká se hliníkového těla): antracitové, černé a stříbrné barvě. Ať už si vyberete kterýkoliv, budete v něm moci přehrávat pouze MP3, WMA a WAV, k podpoře minoritních formátů jako OGG či FLAC se v Emgetonu nedostali. Prohlížet lze samozřejmě i TXT soubory, jak už je u většiny dnešních MP3 playerů zvykem.
Při poslechu hudby se displej vypne, ale Emgeton svou činnost indikuje blikáním podsvícení joysticku. Nemůže se vám tedy stát, že přehrávač položíte na stůl a zapomenete ho zapnutý. Pokud byste si nevystačili s nahraným obsahem paměti, máte možnost uniknout i k některé rádiové stanici v pásmu FM. Rádio je možné i nahrávat, stejně jako hlas přes mikrofon. Line-in u X3 Cultu chybí.
Přestože je tento přístroj vlastně vcelku obyčejný player, zaujal nás poměrně kvalitním zvukem, krásným hliníkovým tělem i možností výměny předního krytu. V příslušenství k němu dostanete i velmi pěkný pytlík na nošení, s nímž nehezky kontrastuje obyčejná šňůrka na krk z umělé hmoty. Na jednu AAA baterii vydrží hrát nový Emgeton kolem 15 hodin.

Emgeton X3 Cult

nový typ chipsetu pro dekódování zvuku
konstrukce, výměnné kryty
české menu
nenápadité barevné provedení krytů
Cena vč. DPH: 3 690 (1 GB)
K testu zapůjčila firma: Bell Technology
www.emgeton.cz

Autor článku