Hlavní navigace

Třinácté patro

12. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Hranice, která dělí fantazii od reality, se stírá v tomto stylovém, mysl dráždícím thrilleru, kde se dva paralelní světy střetávají v záchvatu klamu, šílenství a vraždy.

Třinácté patro / The Thirteenth Floor / 1999

Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Drama

Režie: Josef Rusnak

Hrají: Craig Bierko, Armin Mueller - Stahl, Gretchen Mol

Info o filmu (distributor): Hranice, která dělí fantazii od reality, se stírá v tomto stylovém, mysl dráždícím thrilleru, kde se dva paralelní světy střetávají v záchvatu klamu, šílenství a vraždy. Ve třináctém patře výškové kancelářské budovy objevil technický vizionář Douglas Hall (Craig Bierko – Velké dítě Dickie Roberts) a jeho přecitlivělý kolega Whitney (Vincent D’Onofrio - Muži v černém) dveře do úžasného virtuálního světa – do Los Angeles roku 1937. Když je však objevena rozsekaná mrtvola vůdčí osobnosti celého tajného projektu (Armin Mueller-Stahl - Záře, Akta X - Film), hlavním podezřelým se stává samotný Hall. Z Paříže zatím přijíždí krásná a tajemná Jane Fuller (Gretchen Mol – Sladký ničema), která o sobě prohlašuje, že je dcerou oběti. Její okamžité, až magnetické okouzlení Hallem ale jen ještě více rozmazává hranice skutečnosti. Kdo je vrah? Má s tím nevyzpytatelná Jane něco společného? Aby našel odpovědi na všechny otázky, musí Hall vstoupit do simulované reality, kterou pomohl stvořit – a vyrovnat se ohromující pravdou o své vlastní existenci.

Bonusy: • Komentáře: Spoluautor scénáře/režisér Josef Rusnak a výtvarník Kirk M. Petruccelli • Videoklip: „Erase/Rewind“ od The Cardigans

Zvuk: český 5.1, anglický 5.1 TRUE HD, maďarský 5.1, polský 5.1 VO, ruský 5.1 TRUE HD

Titulky: české, slovenské, anglické, maďarské, bulharské, řecké, hebrejské, islandské, polské, turecké

Délka: 100 min

Obraz: 16:9, 2,40:1

V prodeji od 18. 5. 2009, doporučená cena 799 Kč
V půjčovnách od 18. 5. 2009

Studio: Sony Pictures

Distribuce: Bontonfilm

Česko-Slovenská filmová databáze