Hlavní navigace

TrustPort Antivirus i pro 64bitové systémy

9. 4. 2009

Sdílet

TrustPort uvedl na trh novou verzi svého produktu TrustPort Antivirus, určenou k provozu na 32bitových i 64bitových operačních systémech Windows. Podle výrobce jde o reakci na rostoucí rozšíření počítačů s více procesory nebo s vícejádrovými procesory.

 

Pro instalaci na 32bitovém i 64bitovém systému může použít stejný instalační soubor, který sám rozpozná druh operačního systému, a instalaci mu přizpůsobí.

Nová verze přináší v případě počítačů s dvoujádrovými, čtyřjádrovými a vícejádrovými procesory podle dodavatele výrazné zvýšení výkonu při skenování na vyžádání. Software je na vícejádrovém procesoru nebo více souběžných procesorech až o 40 % rychlejší oproti předchozí verzi TrustPort Antiviru. Konkrétní rychlostní rozdíl závisí na přístupové rychlosti skenovaného záznamového média.

TrustPort Antivirus umožňuje uživateli nastavit, které typy souborů se nemají při jejich otvírání skenovat, nová verze softwaru ale toto nastavení v případě spustitelných souborů ignoruje a při otvírání je vždy skenuje. Do nové verze byla přidána také proaktivní detekce malwaru v systémovém registru.

Už v předchozích verzích TrustPort Antivirus skenoval také tzv. alternativní datové proudy, skryté části souborů určené k ukládání dodatečných informací o souboru. Nově program skenuje alternativní datové proudy složek, často zneužívané pro ukládání škodlivých kódů.