Hlavní navigace

TrustPort PC Security 2009 v ostré verzi

4. 11. 2008

Sdílet

Součástí TrustPort PC Security jsou moduly pro šifrování dat, využití elektronického podpisu, nevratnou skartaci citlivých dat.

TrustPort, oznamuje vydání ostrých verzí TrustPort PC Security 2009 a TrustPort Antivirus 2009. Do prodejní sítě vstupují od začátku listopadu, stejně jako předchozí verze k dispozici s licencí pro 1, 3 a 5 instalací nebo v multilicenci pro větší počet pracovních stanic v síti.

TrustPort PC Security je podle dodavatele ucelené řešení pro ochranu počítače. Antivirus a antispam chrání proti škodlivým kódům, tedy proti virům či spywaru, a blokuje nevyžádanou poštu; personální firewall dohlíží na komunikaci mezi počítačem a internetem. Řešení nabízí antivirovou kontrolu na vyžádání, prověřování souborů při jejich otvírání, online kontrolu dat stahovaných z internetu.

Součástí TrustPort PC Security jsou moduly pro šifrování dat, využití elektronického podpisu, nevratnou skartaci citlivých dat.
TrustPort PC Security 2009 zahrnuje celou řadu nových funkcí.

Významnou novinku představuje podle dodavatele rodičovský zámek, umožňující blokování internetových stránek s  obsahem nevhodným pro děti. Kategorie nevhodných stránek jsou definované výrobcem a uživatel si vybírá, které kategorie si přeje blokovat.

Nově lze lépe kontrolovat příchozí a odchozí internetovou komunikaci pomocí interaktivního rozhraní personálního firewallu. To se aktivuje v případě neznámého spojení a nabízí spojení zakázat, povolit nebo pro ně vytvořit trvalé pravidlo. Uživatelé pracující na více počítačích uvítají možnost vytvoření mobilní verze antiviru na USB klíčence. Další novinkou je záchranný disk, který si uživatel předem vytvoří a použije k zotavení zavirovaného počítače.

K dispozici je dvojí uživatelské rozhraní, pro pokročilé a pro začátečníky, antiphishingový modul a automatické skenování výměnných médií. Většina zmíněných novinek, například rodičovský zámek, nový vzhled, mobilní antivirus či dvojí rozhraní, se týká také kompaktního produktu TrustPort Antivirus 2009. Ten je určen uživatelům, kteří vyžadují spolehlivou antivirovou, antispywarovou a antispamovou ochranu, ale nepoužijí ostatní nástroje celého bezpečnostního řešení.

Viz také
McAfee VirusScan Plus 2009 a Internet Security 2009 umí česky
Norton AntiVirus 2009: pulzní aktualizace a Sonar
Kaspersky uvedl na český trh Internet Security 2009 a Anti-Virus 2009