Hlavní navigace

Twitch vzal zpět nedávnou aktualizaci zásad, která umožňovala streamování nahoty na platformě

19. 12. 2023

Sdílet

 Autor: PCWorld s využitím DALL-E
Twitch má pravděpodobně nový rekord týkající se platnosti aktualizace zásad. Jen pár dní po schválení „umělecké nahoty“ na platformě společnost po vlně kritiky otočila a toto pravidlo opět zakázala.

Uplynulo jen pár dní a Twitch vzal zpět aktualizaci zásad, která tvůrcům na platformě umožňovala streamování „umělecké nahoty“. Touto nahotou jsou myšlena jak tělesná proporce streamerů či streamerek, tak i zobrazování nahoty v animované či jinak kreslené podobě. Twitch se rozhodl vzít toto rozvolnění zpět a uznal, že zašel příliš daleko.

Jen pár hodin po umožnění streamování sexuálního obsahu se Twitch zaplnil potenciálně nevhodným obsahem, který v mnoha případech už hraničil s pornografií. Tato změna vyvolala velkou vlnu nevole, která vedení přiměla k zamyšlení a rychlé nápravě v podobě opětovného zakázání „fiktivní nahoty“.

Nové podmínky Twitche umožňují tvůrcům zobrazování svých tělesných proporcí Přečtěte si také:

Nové podmínky Twitche umožňují tvůrcům zobrazování svých tělesných proporcí

„Po zralé úvaze jsme usoudili, že jsme s touto změnou zašli příliš daleko. Digitální zobrazování nahoty představuje jedinečnou výzvu – pomocí umělé inteligence lze vytvářet realistické obrazy a může být obtížné rozlišit mezi digitálním uměním a fotografií“ řekl Dan Clancy, CEO společnosti Twitch.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.