Hlavní navigace

Twitter, LinkedIn a Windows Server 2008 R2

21. 2. 2009

Sdílet

O víkendu se pro doplnění přehledu budeme pokoušet přinášet na Security Worldu odkazy na články s bezpečnostní tematikou na dalších serverech IDG.cz.

Pokud zde píšeme o sociálních sítích, zpravidla v souvislosti s ochranou soukromí nebo ve spojení se sociálním inženýrstvím. Nicméně problém lze postavit i tak, že se podíváme na jejich spolehlivost (a z toho vyplývá leccos i o dalších vlastnostech aplikace včetně zabezpečení). Jak časté jsou výpadky? Premianty z hlediska spolehlivosti jsou MySpace a Facebook, na opačném konci žebříčku se nachází Twitter a LinkedIn – to je přitom síť pro profesionální použití.

PC World

 

V článku o připravovaném Windows Serveru 2008 R2 nechybí ani otázky zabezpečení. Nové funkce se týkají například zvýšení odolnosti proti výpadkům při využití virtualizace, AppLockeru, práce v síti, se Smart Cards či při řízení uživatelských účtů (UAC). Změní se také podpora pro virtuální privátní sítě.

Computerworld

 

Podle průzkumu společnosti Symantec představuje spam mezi 88-96 % e-mailové komunikace – míněno z hlediska počtu zpráv, nikoliv datového objemu. Zdrojem spamu je hlavně USA, Brazílie a Čína, Rusko je překvapivě až na 6. místě.

Computerworld

 

Podle průzkumu společnosti společnosti McAfee přibylo loni výrazně útoků na mobilní zařízení. Stručnou informaci přináší PC World, příští týden bude na Security Worldu publikován podrobnější článek

 

Jak bude vypadat budoucnost šifrování dat v podnikové sféře? Změní situaci až nový standard pro automatické šifrování SSD disků?

Business World

CS24