Hlavní navigace

Twitter spustil v Česku předplatné. Měsíc vás vyjde minimálně na 156 korun

4. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Čeští a slovenští uživatelé sociální sítě Twitter už mají možnost si koupit předplatné Twitter Blue. To je k dispozici už ve dvaceti zemí.

Cena předplatného se liší podle toho, kde si uživatel odběr zaplatí. Ve webovém rozhraní Twitter inzeruje cenu 156 Kč měsíčně nebo 2148 Kč při platbě za rok (bez DPH), v aplikaci na Androidu či iOS požaduje 249 Kč za měsíc nebo 2550 Kč za rok.

Autor: screenshot, Lupa.cz

Náš sesterský portál Lupa.cz popisuje, že Twitter slibuje platícím uživatelům několik výhod. Patří mezi ně například možnost upravit tweet do uplynutí 30 minut od jeho publikování (maximálně pětkrát), prodloužení maximální délky tweetu na 4 tisíce znaků, nahrávání videí v rozlišení až 1080p, délce až 60 minut a velikosti až 2 GB (pouze přes webové rozhraní), možnost nastavení profilového obrázku jako NFT a další funkce.

Do budoucna Twitter plánuje zahrnout do předplatného přednostní zobrazování tweetů předplatitelů v odpovědích, zmínkách a výsledcích vyhledávání či zobrazování polovičního množství reklam.

Předplatitelé musí ověřit své telefonní číslo. Účet, který o předplatné žádá, přitom musí být nejméně 90 dní starý. Po ověření se jim na profilu začne zobrazovat modrá ikona tzv. ověřeného účtu.

Byl pro vás článek přínosný?