Hlavní navigace

Týden: Microsoft o chybě v Internet Exploreru věděl

12. 7. 2009

Sdílet

Podvodníci si nenechali ujít mánii kolem Michalea Jacksona, londýnská burza možná změní svůj transakční systém, v sítích poloviny podniků se skrývá malware určený pro krádeže dat... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Londýnská burza možná opustí svůj transakční systém, protože loni došlo k jeho kolapsu, kdy se na 7 hodin zastavilo obchodování. Systém TradeElect běží serverech HP ProLiant a systémech založených na Microsoft .NET, SQL Server 2000 a Windows Server 2003. Jako síťová architektura slouží technologie firmy Cisco. Implementaci provedla Accenture.

Computerworld.cz

 

Spameři a tvůrci phishingu se samozřejmě pokoušeli zneužít zájmu uživatelů internetu o smrt Michaela Jacksona. Čeští uživatelé například dostávali e-mail s předmětem Who killed Michael Jackson? a odkazem na spustitelný soubor, za nímž se skrýval malware pro odchytávání údajů o bankovním účtu.

Computerworld.cz

 

O bezpečnostní chybě v Internet Exploreru v komponentě pro spouštění videa Microsoft údajně věděl od konce roku 2007, kdy jej na problém upozornili dva vývojáři z IBM.

PCWorld.cz

O chybě viz zde: Microsoft potvrdil útok proti Internet Exploreru

Microsoft to, že o chybě již dlouho věděl, již podle amerického Computerworldu i sám přiznal.

 

Od října 2008 do června 2009 provedla společnost Trend Micro více než 100 hodnocení zabezpečení IT pro podniky z celého světa. Výsledkem je např. zjištění, že

- 50 % mělo v síti skrytý alespoň jeden malwarový program pro krádež dat.

- 45 % mělo v síti více malwarových infekcí pro krádež dat.

- 72 % mělo v síti alespoň 1 IRC bot.

Computerworld.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?