Hlavní navigace

Týden: Rizika smartphonů

20. 6. 2009

Sdílet

Jakou cenu má informační bezpečnost, jak se hackuje chytrý telefon... Pravidelný týdenní přehled bezpečnostních novinek z dalších webů IDG.cz.

Jaké jsou metodiky pro vyčíslení hodnoty informační bezpečnosti? Dá se říct, že jde prostě o cenu aktiv existujících v systémech IT?

Podrobnosti: Computerworld.cz

 

Uživatelé sice pro zabezpečení informací v mobilních telefonech nedělají obvykle mnoho nebo prakticky nic, na druhé straně se ale možnou ztrátou zařízení a zneužití svých dat obávají. Jak vůbec lidé vnímají rizika ztráty svého mobilního zařízení?

Podrobnosti: Computerworld.cz

 

Další výrobce vybavuje své notebooky ochranou proti krádeži: Asus také činí u řady P series. Konkrétně jde o technologii Intel Anti-Theft, která umožňuje v případě ztráty či krádeže notebook vzdáleně uzamknout.

Podrobnosti: PC World.cz

 

Morro, bezplatný antivirus od Microsoftu, se bude jmenovat Security Essentials. Základní informace o novince přináší Computerworld.cz. Podrobnější informace se na SecurityWorldu objeví v pondělí.

 

CIO-BusinessWorld přináší materiál o hacknutí smartphonu v podobě dvoudílného videa. Začínáme posíláním speciální SMS...

CIO.cz

CS24