Hlavní navigace

Týden: Útok na Facebook a Twitter

8. 8. 2009

Sdílet

Zabezpečení MS Office 2010, chyba v protokolu BIND, řízení rizik, nárůst falešných antivirů... Pravidelný přehled bezpečnostních novinek na dalších webech Idg.cz.

Facebook i Twitter byly ve čtvrtek nedostupné v důsledku prudkého DDoS útoku. Co je o něm známo? Kupodivu ne mnoho, ekonomický ani politický motiv se totiž v tomto případě nezdá pravděpodobný. Zatím také není jasné, zda jsou útoky na Twitter a Facebook propojené a společně s Googlem tyto společnosti nyní pátrají po detailech. V době útoku totiž byly nedostupné i některé služby na Google Sites a Google Blogspot.

Computerworld.cz

 

Kolaps v tomto týdnu postihl i systém PayPal.

PC World.cz

 

Internet Systems Consortium zveřejnila informace o problémech v protokolu BIND. V důsledku toho je zranitelný systém DNS a weby používají zabezpečení SSL.

Computerworld.cz

Na toto téma viz také článek Chyba v BIND9 umožní shodit DNS server

 

Podle analýzy společnosti Panda Labs se zvyšuje podíl falešných antivirů. Ke konci letošního roku se dostaneme až na celkové číslo 637 000 nastrčených antivirů, což by oproti loňsku představovalo desetinásobný nárůst. Každý měsíc přitom dojde k nakažení asi 30 milionů PC.

CIO Businessword.cz

 

Manuál pro řízení rizik. Jak řízení rizik plánovat v rámci IT projektu?

CIO Businessword.cz

 

MS Office 2010 by měl přinést lepší ochranu a vyhnout se problémům se staršími formáty souborů, které provázejí předešlé verze Office. Jednou z nových funkcí bude tzv. Office File Validation, která má analyzovat strukturu dokumentu ještě před jeho otevřením.

CS24

Computerworld.cz

Na toto téma viz také článek Odpovědí na zranitelnosti bude v MS Office 2010 sandbox.