Hlavní navigace

Týden: Z Pentagonu zmizela data o neviditelném letounu

25. 4. 2009

Sdílet

Průnik do počítačů amerického ministerstva obrany, řízení uživatelských účtů ve Windows 7, šifrování celého obsahu disků u notebooků, vývoj procesu se zakladateli Pirate Bay... Pravidelný týdenní výběr z bezpečnostních zpráv na dalších webech IDG.cz.

Z Pentagonu byla údajně ukradena data o právě vyvíjeném neviditelném stíhacím letounu Joint Strike Fighter. Není jasné, jakým způsobem se útočníkům podařilo proniknout do systémů amerického ministerstva obrany, kdo za útokem stojí ani k jakým informacím mají hackeři nyní přístup. Počítače obsahující ty „nejtajnější“ údaje však údajně nebyly vůbec připojeny k Internetu, a proto by tyto informace měly být v bezpečí.

PCWorld.cz

 

SSD disky od Samsungu začínají nabízet automatické šifrování celého obsahu (Full disk encryption) pomocí algoritmu AES. Jako první tyto disky ve svých modelech přenosných počítačů pro spotřebitelský trh zřejmě nabídne firma Dell v řadě Latitude, a to již v příštích několika měsících.

Computerworld.cz

 

O tom, jak lze ke sledování bezpečnostních děr ve Wi-Fi sítích použít balón, jsme již na Security Worldu psali (Sledování WiFi z balónu). Nyní se můžete podívat i na video ukazující tuto metodu.

PCWorld.cz

 

Nově uvedený E-Class Email Security Appliance ES8300 od Sonic Wall je určen pro středně velké firmy. Zajímavé je, že pro zpracování e-mailů používá reputační systém, který by měl podle dodavatele zastavit 80 % hrozeb či spamu už na úrovni internetového připojení.

Computerworld.cz

 

O problémech s řízením uživatelských účtů (UAC) ve Windows Vista i Windows 7 jsme již na Security Worldu psali několikrát (Windows 7: Microsoft vylepší řízení uživatelských účtů z Visty, Řízení účtů ve Windows 7 stále s otazníky). Microsoft nyní uvedl, že ve Windows 7 se sníží počet dialogů, které po uživatelích budou vyžadovat potvrzení, o 29 %. Podobu dialogů si pokročilejší uživatelé navíc budou moci dále vyladit.

Computerworld.cz

 

Proces se zakladateli PirateBay dále postupuje. Právní zástupci odsouzených tvrdí, že soudce byl podjatý, žádají zrušení rozsudku a obnovu procesu. Je ale otázka, zda taková taktika má smysl, původní rozsudek (rok vězení a finanční pokuta) byl totiž často hodnocen jako překvapivě mírný.

Computerworld.cz

 

Byl pro vás článek přínosný?