Hlavní navigace

Ubiquiti Networks – výrobce inovativních síťových řešení

5. 9. 2016

Sdílet

 Autor: Senetic
Ubiquiti Networks nabízí velký výběr síťového hardwaru – od pokročilých řešení po ta méně náročná. Zařízení umožňují vytvořit komunikační sítě, které zajišťují stabilní spojení.

(Partnerský příspěvek)

Ubiquiti Networks existuje od roku 2005. Firma staví na inovacích. Spojuje možnosti nových technologií s užitečností, minimalistickým designem a snadnou obsluhou. Zajišťuje intuitivní zavedení a podporu.

V portfoliu Ubiquiti Networks je UniFi, vlajková série výrobce, která se těší popularitě díky nabízené škálovatelnosti, velkému dosahu a efektivnímu řízení sítě. Řešení UAP-AC-LR a UAP-AC-PRO jsou využívána v malých i velkých kancelářských sítích, hotspotech a také jako domácí přístupové body. UAP-AC-LR je založena na anténě s technologií MIMO. Při práci na frekvenci 2,4 GHz dosahuje rychlosti 450 Mbps a při práci na frekvenci 5 GHz až 867 Mbps. UAP-AC-LR má dosah 183 metrů. Řešení se osvědčuje při zavádění výkonné bezdrátové sítě s velkým dosahem.

UAP-AC-LR – přístupový bod upravený pro potřeby malých a velkých kancelářských sítí

UAP-AC-PRO je přístupový bod, který na rozdíl od modelu UAP-AC-LR zvládá větší počet uživatelů. Je nejrychlejší z přístupových bodů v nabídce Ubiquiti. Zařízení využívá možnosti technologie 802.11ac. Může pracovat na dvou frekvencích – 2,4 GHz a 5 GHz, na kterých přenos dat dosahuje450 Mbps a 1300 Mbps. Dovoluje zachovat stabilní připojení všem uživatelům, kteří síť používají ve stejnou dobu. Jak UAP-AC-LR, tak i UAP-AC-PRO můžou pracovat na obou frekvencích současně.

UAP-AC-PRO – nejrychlejší přístupový bod v nabídce Ubiquiti Networks

Výrobce nabízí také sérii airMax, ke které patří zařízení umožňující vytvoření spojení Point-to-Point nebo Point-to-Multipoint na malou, střední i velkou vzdálenost. Přístupový bod NBE-5AC-19 s kompaktní konstrukcí využívá moderní technologie, zajišťuje práci odolnou vůči rušení i na místech s velkou hustotou rádiových linek. Model NBE-5AC-19 pracuje v pásmu na frekvenci 5 GHz a dosahuje rychlosti do 450 Mbps při dosahu do 15 km.

NBE-5AC-19 – přístupový bod umožňující vytvoření spojení Point-to-Point a Point-to-Multipoint

Sérii airMax doplňuje model R5AC-PRISM využívající technologii airPrism, což má vliv na zvýšení výkonu a také na snížení rušení. Díky pružnosti v oblasti konfigurace šířky pásma je možné zařízení přizpůsobit místním poměrům. Sérii airMax doplňují sektorové antény. AM-5AC22-45 je model s maximální úrovní zesílení 22 dBi, který využívá technologii airMax 2x2 MIMO, vyhrazenou pro řešení používající standard 802.11ac. Pracuje na frekvenci 5 GHz a zaručuje vysoký zisk a výkon. Konstrukce antény umožňuje redukci rušení, které generují vysílače v okolí.

 R5AC-PRISM – model využívající technologii airPrism

Vytvoření spojení Point-to-Point na mnohem větší vzdálenosti a s větší propustností než v případě série airMax umožňuje série airFiber. Populárními modely airFiber jsou AF-5U a AF-24-HD zajišťující vysoký výkon. AF-5U pracuje v pásmu na frekvenci 5 GHz a je charakteristický dosahem do 100 km, je to pokročilé řešení určené pro montáž v exteriéru. Použití systému zpracování dat Invictus má vliv na zvýšení rychlosti, díky tomu se zařízení vymyká ostatním zařízením tohoto typu. Řešení AF-24-HD funguje v pásmu na frekvenci 24 GHz a má dosah do 20 km. Má anténu s úrovní zesílení 40 dBi. Zajišťuje práci odolnou vůči rušení, a to bez ohledu na počet rádiových linek v okolí. Propustnost zařízení je 2 Gbps.

AF-5U a AF-24-HD – zařízení používaná pro vytvoření spojení Point-to-Point

Zařízení Ubiquiti Networks je možné koupit ve firmě Senetic (https://www.senetic.cz).

Senetic je mezinárodní dodavatel řešení IT, který se specializuje na internetový prodej. Má pobočky v 10 evropských zemích, realizuje zakázky do celé Evropské unie. V roce 2015 firma dosáhla obrat, který přesahuje 60 milionů eur. Ve svém portfoliu má síťová a serverová řešení a širokou nabídku softwaru takových značek, jako je Microsoft nebo Symantec. Senetic je oficiální reseller Ubiquiti Networks, má velké skladové zásoby, což se projevuje na velké dostupnosti výrobků a rychlém dodání.

CS24

Senetic zajišťuje odbornou pomoc při výběru vhodných zařízení