Hlavní navigace

Ukázka ze hry StarCraft 2 - nové jednotky

26. 1. 2009

Sdílet

Dnes nabízíme podrobnější náhled na tři nové jednotky ve StarCraft II, takže máte možnost se více dozvědět a přijít na nová tajemství hry.

 

Podle společnosti Blizzard je Starcraft II teprve v tzv. Alfa-fázi vývoje, což znamená, že je zde prostor pro další jednotky či vylepšení jednotlivých ras. Předpokládané vydání na konci letošního roku se může protáhnout. Avšak Blizzard již poskytl řadu detailních informací týkajících se starých a nových jednotek pro všechny tři rasy - Protoss, Terran a Zerg. Zde je náhled na tři nové jednotky pro každou z ras a malý přídavek, kterého jsme si všimli na bojišti.

 

Terran Reaper

starcraft

Popis k obrázku: Reaper je stejné velikosti jako Terran Marine, ale je možné jej rozeznat podle jeho ohnivých jetpacků a dvojitých pistol. Podívejte se na obrázek vlevo dole, kde skupina Reaperů odstřeluje nepřítele za účelem bránění základny.

 

Terran Reaper je zcela nová základní jednotka, která se vytváří v tzv. domech ve Starcraft II. Deviza Reaperů spočívá v rychlé a tvrdé střelbě. Je to také díky tomu, že je Reaper vybaven ohnivým pancéřováním, dvojitými gaussovými pistolemi a turbo jetpackem, který jim dodá perfektní pohyblivost a hbitost vhodnou pro útoky na nepřítele. Reaperův jetpack není schopný létání, ale umožňuje mu skákat přes srázy, útesy a rokle a také klouzat po povrchu. Pro drsnější jednotky je Reaper vybaven devastující demoliční náloží D-8, která se detonuje a s malým zpožděním exploduje, což se náramně hodí na ničení protivníkových budov.

 

 

Protoss Colossus

starcraft

Popis k obrázku: Jednotky Colossus zaujímají liniovou pozici ostrostřelců, přičemž se snaží umocňovat sílu svých laserů, aby došlo k většímu poničení. 

 

Protoss Colossus je útočící jednotka, která si vykračuje napříč bojištěm na čtyřech dlouhých nohách, které mu umožňují s lehkostí překonat strmé překážky. Colossus je znamenitě vyzbrojen a vybaven dvěma silnými, řezacími lasery, jež zachvátí bitevní pole s takovou silou, že nám to může svým způsobem připomínat objekt škvařící se pod slunečními paprsky procházejícími lupou. Tato velká jednotka je silný válečný stroj, avšak díky jeho velikosti je zároveň zranitelný při útoku ze vzduchu.

 

 

Zerg Baneling

starcraft

Popis k obrázku: Baneling je nová silná jednotka, jež svými výbuchy kyselin způsobuje velkou škodu. Bohužel Baneling je typ jednotky, která při útoku zničí vše, což znamená i sebe samou. 

 

Baneling z rasy Zergů je sebevražedná jednotka, která je tak nacpaná kyselinou, že když valí k nepříteli kotrmelce, vyprskne na něj obsah svého žaludku a zničí vše kolem sebe. Dokonce i poté, co vybouchne a zničí i sebe. Žhnoucí kyselina, která proudí všude kolem, dále pokračuje v masivním ničení. Baneling je působivá jednotka, účinná proti pěchotě i vozům a její vražednost je ještě více podnícena schopností zahrabat se do podzemí. Zdánlivě bezpečná expanze se může rychle proměnit v peklo v podobě pasti Banelingů, kteří se v momentě vynoří z podzemí a ve stylu kamikadze pošlou nepřítele na onen svět.

 

 

Objev: Zdroje přinášející velkou úrodu

starcraft

 

Ve StarCraft II se setkáváme s minerály žluté barvy, jež jsou více úrodné než minerály modré barvy. Z toho, co jsme viděli, jsou tyto žluté, úrodné minerály k nalezení na bitevním poli stranou od základen, kde hráč svou hru začíná a je dobré je nalézt za účelem podpory své expanze. Jednotky, které tyto zdroje sklízejí, budou moci z těchto žlutých minerálů nabrat více dávky při každém sběru a je tedy jasné, že i pro nepřítele bude tento žlutý minerál prioritou. Je tedy dobré držet tuto úrodnou půdu pod pečlivým dohledem.


Trailer ke hře:

 

zdroj: gamepro.com

 


 


 

 


 

 

 

 

Byl pro vás článek přínosný?