Hlavní navigace

Úklidová četa na váš povel

1. 11. 2006

Sdílet

Inovative System Optimizer, LANGMaster Matematika 1 a mnoho dalšího cd/dvd Systém Optimizer, který vám nabízíme ...


Inovative System Optimizer, LANGMaster Matematika 1 a mnoho dalšího cd/dvd


Systém Optimizer, který vám nabízíme zdarma, obsahuje sadu šikovných nástrojů, jež vyčistí váš systém od starých a nepotřebných dat. Pro čtenáře, kteří zakoupí časopis s DVD, jsme připravili navíc výukový program Matematika 1 od společnosti LANGMaster. Téma DVD/CD je věnováno vypalování dat.

Audio-video

iTunes 7.0.1.8

iTunes je univerzální multimediální přehrávač od firmy Apple, který umožňuje hudbu organizovat, sdílet, poslouchat a sledovat video na počítači. Je dostupný pro platformu Windows i Mac.

TV Viewer 1.0

Aplikace pro sledování televizního vysílání bez zbytečného zatěžování systému. Program je uzpůsoben pro internetové televizní vysílání (umožňuje nastavení rozlišení a barevné hloubky), ale i pro TV karty podporující televizní normu NTSC.

AVS TV Box Free 1.3.5.46 Beta

Pro snadné nahrávání TV vysílání do PC slouží program AVS TV Box. Mezi jeho funkce patří sledování TV z různých zdrojů (TV tuner, digi-kamera, DVB karty, satelit, webová kamera atd.), nahrávání obrazu technologií PVR umožňující rozvržení nahrávání, nahrávání z několika zdrojů najednou, plná podpora pro MPEG-2.

Systém

Starter 5.6.1.46

Utilita pro snadnou správu služeb a programů spuštěných při startu systému. Mimo jiné spravuje a monitoruje služby běžící na pozadí systému. Pomocí snadného přístupu do systémového registru lze definovat, jaké služby se mají při startu spouštět.

System Mechanic Professional 6.0u

System Mechanic nabízí řešení při zpomalování vašeho počítače. Obsahuje 15 výkonných a bezpečných nástrojů k nalezení a opravě problémů na vašem PC a pro optimalizaci výkonu systému.

Multimédia

GIMP 2.2.12

Nejnovější verze populárního grafického editoru pro Linux, tentokrát pro Windows. Možnosti programu jsou srovnatelné s produkty jako Adobe Photoshop a CorelDraw.

ACDSee Photo Manager 9 Pro

Vysoce kvalitní grafický prohlížeč a editor ACDSee Photo Manager patří mezi nejoblíbenější programy své kategorie. Podporuje více než 40 formátů obrázků, rychlé zobrazování, prohlížení uvnitř souborů ZIP, jednoduchou editaci (Photo Enhancer), sdílení obrázků on-line,
zoom, vytváření PDF a flashových slideshow, úpravu expozice pomocí křivek a mnoho dalšího.

Zabezpečení

SPAMfighter Pro 4.8.6

Nástroj pro boj s nevyžádanou poštou. Příchozí pošta je automaticky porovnávána s centrální databází, která je přímo aktualizována všemi uživateli programu. Podporuje Microsoft Outlook a Outlook Express.

Active Virus Shield

Aplikace Active Virus Shield představuje komplexní řešení ochrany počítače proti virům, trojským koním, spywaru atd. Ochrana počítače probíhá v reálném čase, to se týká i ochrany elektronické pošty. Program i antivirové databáze se aktualizují on-line přes internet.

Komunikace

FileZilla 2.2.28

Výkonný opensource FTP/SFTP klient, vybavený mnoha funkcemi a možnostmi. Jeho součástí je i site manažer pro správu FTP účtů a nástroj pro udržení připojení: Download Queue. Podporuje firewally a připojení přes proxy, SSL a Kerberos GSS zabezpečení.

Zadarmo: Inovative Systém Optimizer cd/dvd

Tento měsíc jsme pro vás připravili sadu šikovných nástrojů, jež zabalené do jednoho programu dostaly název System Optimizer. První součástí je Registry Optimizer (Defragmentace registrů), který pravidelně čistí systémové registry od nepotřebných dat a defragmentuje je. Dalším nástrojem je Registry Cleaner (Vyčištění registrů od neplatných součástí), jenž umožňuje čistění registrů od položek, které již postrádají v systému význam. Utilita výrazně redukuje velikost vašich registrů, a tím celý systém zrychlí. Před touto akcí byste měli pro případ nějakého špatného zásahu registry zálohovat. A právě k tomu je určena další část, Registry Backup and Restore (Záloha a obnovení registrů). Tento nástroj umožní zálohovat a v případě potřeby opět obnovit registry do stavu, v jakém byly v době zálohy. Dalším prvkem programu je Hard Disk Scanner (Kontrola souborového systému na pevném disku). Kontrolu konzistence dat provádí program automaticky, stačí před spuštěním samotného testu zaškrtnout vybrané jednotky. Memory Optimizer (Optimalizace operační paměti) je pomůcka, která se pokusí uvolnit část vaší operační paměti RAM a umožnit tak plynulejší práci se systémem. Utilita pracuje tím způsobem, že donutí systém odložit část dat z RAM do odkládacího souboru a tím uvolní paměť pro vaší práci. Navíc tuto činnost provede automaticky, pokud množství volné paměti klesne pod nastavenou mez. Posledním nástrojem je Startup Manager (Kontrola programů spouštěných při startu systému). Ten umožní deaktivovat libovolný program, spouštěný automaticky po startu systému. Tyto položky lze později opět aktivovat.
Jako u mnoha podobných programů, i zde je potřeba nejprve získat registrační číslo. Registrace je pro čtenáře PC WORLDu zcela zdarma a poměrně bezbolestná. Do internetového prohlížeče zadejte adresu www.innovative-sol.com/register/isose.htm. Na registrační stránce pak zadejte své jméno a dvakrát e-mailovou adresu (pro ověření) a stiskněte tlačítko Send my FREE code. Na zadanou adresu pak přijde zpráva, která bude obsahovat registrační číslo.

Zadarmo: Langmaster Matematika 1 cd/dvd

Na DVD vám zdarma nabízíme titul z ambiciózní řady LANGMaster Škola hrou Matematika 1. Jedná se o produkt určený pro žáky základních škol. Usnadňuje překlenutí úvodních obtíží, které se objevují při práci s abstraktními tématy. Děti si mohou základní pojmy lépe představit.
Základním prvkem zobrazení je výuková stránka, náležející do příslušné kapitoly a předmětu. Pro "cestování" v tomto výukovém prostoru slouží dolní ovládací panel, jenž zobrazuje jak aktuální pozici, tak ovládací prvky pro přechod jinam. Na první pohled se může jevit jako nepřehledný, ale na tento systém si lze poměrně rychle zvyknout. Pro zajištění funkcionality mimo strukturu stránek slouží dva horní ovládací panely: najdete zde přímý skok na hlavní menu, ukončení aplikace, ale také doprovodné nástroje, o nichž bude řeč dále. Obsah je ve velké míře podřízen požadavku názornosti, a to tak důsledně, že témata stránek se promítají i do veškeré grafické úpravy. Připojeny jsou i názorné animace a výklad v podobě hlasového záznamu. Kromě zmíněných funkcí nabízí produkt samozřejmě celou řadu dalších pomůcek. Najdete v něm dvojí kalkulátor (klasický a písemný s vyznačením postupu výpočtu), životopisy důležitých osob či přehled definic. Nechybí ani vkládání vlastních poznámek a záložek. Nové vědomosti si lze procvičit v řadě úloh, které následují za každou lekcí a za každou kapitolou. Tyto úlohy nejen ověří, jestli probrané látce skutečně rozumíte, ale také umožní rychle se připravit na písemné práce a zkoušení. Při instalaci je třeba povolit zavedení podpůrných programů, které jsou nezbytné pro chod produktu. Následuje instalace programu samotného. Při prvním spuštění budete dotázáni na počet uživatelů, lze nastavit jediného nebo více lidí. Pokud zadáte více uživatelů, každý z nich bude nucen při spuštění programu zadat své heslo. U jediného uživatele se tato nutnost omezuje pouze na první spuštění.

Byl pro vás článek přínosný?