Hlavní navigace

Úložiště na mnoho způsobů přináší EMC

19. 5. 2014

Sdílet

 Autor: © animind - Fotolia.com
Hned několik zásadních novinek představilo na své výroční konferenci EMC – jde o nová úložiště či cloudové infrastruktury.

Například své hybridní storage VNX rozšířilo o nové produkty a funkce – třeba o model VNXe3200, který je oproti předchůdcům mnohem efektivnější a je optimalizovaný pro flash paměti. Využívá i software MCx pro optimalizaci více jader či FAST pro snadnější tiering.

EMC seznámilo veřejnost i s projektem Liberty – jde o virtualizovaný úložný software vycházející z VNX, dovolující například rychle zprovoznit několik instancí virtuálního úložného pole, a urychlit tak vývoj a testování nových aplikací.

Pro VNX má EMC nově i šifrovací systém D@RE (Data-At-Rest-Encryption), jejímž účelem je mj. vyloučit přístup k datům při neoprávněném vyjmutí disku. D@RE využívá šifrování založené na řadiči, což dovoluje podporovat všechny typy úložných jednotek bez ohledu na jejich rychlost a kapacitu.

EMC ohlásilo i applianci ECS (Elastic Cloud Storage), které umožňuje doplnit existující prostředí privátních a hybridních cloudů o další škálovatelné funkce včetně podpory samoobslužných prvků. Jde o modulární řešení typu scale-out, jež nabízí kapacitu až 2,9 petabajtu v jednom regálu. Lze jej sdružovat do clusterů, a dosáhnout tak prý až úrovně exabajtů.

Výrobce představil i nové řešení ViPR 2.0, což je softwarově definovaná úložná platforma, která výrazně zjednodušuje správu existující i nové úložné infrastruktury a nabízí nové datové služby podporující třeba analytické nástroje big dat.

ViPR 2.0 umožňuje spravovat původní i nové úložné infrastruktury jednotným způsobem i s plnou automatizací. Lze ji propojit s pokročilejšími nástroji pro správu a orchestraci od VMwaru či Microsoftu. Vylepšený ViPR přináší i kvalitnější kontrolér a inovacemi prošly i softwarové sady SRM a Service Assurance (SA) Suite.

A konečně EMC ohlásilo i sadu Data Protection Suite, která zlepšuje ochranu dat pro její úložiště Isilon a VNX či pro systémy od firmy NetApp. Platformy Data Domain zase získaly nový operační systém, který obsahuje třeba funkci DD Boost for Enterprise Applications, jež ochrání specifické aplikace – jako jsou například produkty Oracle, řešení SAP, in-memory platforma HANA, IBM DB2 či Microsoft SQL Server.

I na akvizičním poli bylo EMC v uplynulých týdnech činné – převzalo totiž firmu DSSD, jež vyvinula architekturu pro flash úložiště určená pro in-memory databáze náročné na vstupně-výstupní operace a pro úlohy big dat na platformách jako SAP Hana nebo Hadoop. Finanční podmínky se nezveřejnily.

 


Byl pro vás článek přínosný?