Hlavní navigace

Únorový GameStar ve znamení úžasného MMORPG EverQuest II

28. 1. 2005

Sdílet

V pondělí vychází 70. číslo GS s podrobnou recenzí EverQuest II...

Již v pondělí 31. ledna 2005 se v obchodech objeví další číslo časopisu GameStar (stručný obsah), ve kterém opět naleznete spoustu aktuálních informací ze světa počítačových her. Přestože se hráči z celého světa nyní nacházejí uprostřed herního sucha, vybrali jsme pro vás několik titulů, které byste si ani v tomto neúprosném období neměli nechat ujít. Tím nejlákavějším je bezpochyby vynikající MMORPG EverQuest II, které vás zavede do úžasného fantastického světa Norrath a nechá vás zapomenout na všechny strasti všedních dnů. S únorovým GameStarem se ale potěší i příznivci singleplayerového hraní, kterým můžeme doporučit například originální robotickou akci Scrapland nebo fantasy bojovku Forgotten Realms: Demon Stone. Krom recenzí se samozřejmě můžete těšit na spršku preview, mezi nimiž najdete například fantasy RPG Zaklínač nebo sci-fi realtimovou strategii Earth 2160. V novém tématickém článku se dozvíte, jaké herní pecky vás tento rok čekají, a na CD i DVD přílohách najdete spoustu hratelných demoverzí, videopreview, češtin a dalších zajímavých věcí. Nyní ale společně s námi konečně nahlédněte do recenze na EverQuest II (kompletní screenshotovou galerii z našich dobrodružství najdete zde):

"V posledním článku jsme zůstali stát před branami dvou hlavních měst magického světa Norrath – Qeynosem a Freeportem. Jestliže jste se rozhodli zasvětit život svého virtuálního hrdiny konání dobra, z úvodního ostrova se přesunete na předměstí Qeynosu, a naopak sloužíte-li zlu, přistanete ve Freeportu. V úvodu se smíte pohybovat pouze po několika předměstských čtvrtích. Podle rasy hrdiny se také jedna z nich stane vaším domovem. Abyste se hned na začátku neztratili, vede vás hra ještě nějakou dobu za ručičku. Ubytujete se v místním hostinci, kde získáte první týden pobytu zdarma, založíte si účet v bance a dozvíte se o prvním důležitém úkolu, jímž je získání občanství. Ten jistě splníte jako první, abyste se mohli kochat nádhernou architekturou hlavních částí vyvoleného města.
Po rozhovorech s různými NPC postavičkami poznáte hned na začátku, že v EverQuestu II není ani trochu nouze o více či méně dobrodružné úkoly. Samozřejmě, že se s obyčejným železným mečíkem u pasu a koženou vestičkou na těle nevydáte hned lovit draky. Jako v každém podobném projektu budete nejprve doručovat důležité dopisy nebo ve smrdutých stokách (ty nemohou chybět snad v žádném RPG) zabíjet všelijaké potvory, znepříjemňující obyvatelům život. Plněním těchto jednoduchých úkolů se však obstojně seznámíte s mateřským městem, potkáte několik osob, jejichž vstřícnost využijete i v budoucnu, najdete obchodníky s užitečným zbožím a u místních strážců se také naučíte využívat vynikající možnost vyhledávání NPC podle jména."

Autor článku