Hlavní navigace

Update Windows 10 se přiblížil, naznačuje nejnovější build

6. 11. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft, IDG
Microsoft zveřejnil nejnovější build Windows 10 pro Insidery. Aktualizace se soustředí na opravu několika málo chyb a naznačuje, že i samotní uživatelé by se mohli dočkat prvního updatu operačního systému od července tohoto roku.

Nejnovější build nese označení 10586 a nahrazuje verzi 10565, kterou Microsoft vydal přibližně před třemi týdny.

Build 10586 je vyhlazením updatu pro testery z minulého měsíce a nenabízí tedy už žádné další nové funkce. To naznačuje, že by mohlo jít o jednu z posledních aktualizací, než dá Microsoftu celému kódu zelenou k masové distribuci.

„Tento build se soustředí zejména na opravu chyb a obecná vylepšení,“ píše jeden z inženýrů Microsoftu Gabriel Aul na firemním blogu. „Při našem testování se nám velice zamlouval. Je rychlý, běží hladce a je vhodný pro každodenní využívání.“

Kromě Aulova naznačování, že 10586 bude poslední build před vůbec prvním veřejným updatem Windows 10, je zde ještě větší nápověda. Všechny předchozí buildy totiž obsahovaly vodoznak na obrazovce s označením. Build 10586 však nic takového neobsahuje. Microsoft naposledy vodoznak odstranil v létě před samotným vypuštěním Windows 10.

O první aktualizaci Windows 10 se spekulovalo již celý minulý týden. Update v současnosti nese kódový název „Threshold 2“ a podle zákulisních informací by měl vyjít 10. listopadu. Na rozdíl od debutu Windows 10 však Microsoft neodhalil datum vypuštění updatu dopředu.

Až podzimní update Windows vyjde, Microsoft by měl svým uživatelům jeho instalaci umožnit přímo. Přechod z Windows 7, 8 a 8.1 také půjde rovnou na nejnovější verzi.

Ti, kteří budou toužit po čisté instalaci, to také budou mít jednodušší: Půjde to jak z Windows 8 a 8.1, tak ze „sedmiček“. Díky tomu se uživatelé vyhnou současnému problému, kdy musí Windows 10 instalovat dvakrát. Jednou jako upgrade ze starší generace a podruhé v rámci čisté instalace.

Byl pro vás článek přínosný?