Hlavní navigace

Upgrade na domácí kino

1. 2. 2007

Sdílet

Reproduktory s dálkovým ovládáním Sencor SHC SP170 Máte doma DVD přehrávač a chtěli byste jej rozšířit na ...


Reproduktory s dálkovým ovládáním Sencor SHC SP170


Máte doma DVD přehrávač a chtěli byste jej rozšířit na plnohodnotné domácí kino? V takovém případě nemusíte sahat jen po klasických reproduktorech pro PC, ale můžete zvolit třeba SHC SP170.
Doplnění DVD přehrávače (ideálně vybaveného AC3 dekodérem) o počítačové 5.1 bedničky se stalo již před lety jedním z nejlevnějších způsobů, jak si postavit domácí kino. Časem se objevily reprosoustavy, které byly k takovému použití přímo navrženy nabízely několik vstupů a dálkové ovládání. Podobné parametry mají i reproduktory Sencor SHC SP170. Jedná se o sadu čtyř rozměrných (vysokých) satelitů, středového reproduktoru a subwooferu, v němž je integrován zesilovač a další elektronika. Udávaný výkon je 5 x 20 W v případě satelitů a 60 W u subwooferu. Reproduktory mají tři digitální audio vstupy (1x optika, 2x koax), čtyři analogové vstupy (5.1, stereo a 2x aux), modrý stavový displej, podporu 3D zvuku a nechybí ani dálkové ovládání.
Po vybalení vás nejprve čeká malá anabáze se šroubovákem satelity se totiž dodávají s odmontovanými podstavci. Samotné zapojení je pochopitelně hračka. Po připojení DVD přehrávače jsme však narazili na první problém při přehrávání hudby. Reproduktory totiž nedokáží samy namixovat basy z předních kanálů do subwooferu (v případě, že nepřehráváte 5.1 film, ale pouze 2.0 tedy film nebo třeba hudební CD). Zvuk pak pochopitelně zcela postrádá basy a je opravdu nevábný. Většina DVD přehrávačů naštěstí umožňuje v menu nastavit přemixování stereo zvuku na 5.1 výstup, což daný problém vyřeší.
Poslechové testy jednoznačně ukázaly, že reproduktory SHC SP170 jsou vhodné pro domácí kino tedy zejména pro sledování filmů, více byste ale žádat neměli. Filmový zvuk je dobře posazen v prostoru a má poměrně slušné detaily. Pro poslech hudby bychom avšak tuto sestavu přece jen nedoporučili. Pokud tedy hledáte reproduktory jako doplněk k DVD přehrávači či rekordéru, představují SHC SP170 zajímavou a cenově dostupnou volbu.

Sencor SHC SP170

zajímavý design, výbava
nevhodné pro poslech hudby
Cena vč. DPH: 4 300 Kč
K testu zapůjčila firma: Fast ČR, a.s., www.sencor.cz

Autor článku