Hlavní navigace

Upgrade pro Visty za dveřmi

21. 4. 2007

Sdílet

Microsoft začal přípravy k beta testování chystaného upgradu pro Windows Vista, jehož hlavním cílem je přidat do Visty další funkce z Windows Media Center.

CS24

V případě Windows XP nebyl upgrade pro Media Center k dispozici jako dodatek, místo toho se takto vylepšená XP prodávala jako samostatný operační systém (Windows Media Center). Nicméně pro Windows Vista bude balíček, vyvíjený pod kódem „Fiji“, k dispozici všem majitelům systému a nebude se prodávat další zvláštní verze (i tak je jich až příliš).


Zájemci o beta testování produktu se mohou přihlásit na stránce http://connect.microsoft.com/site/sitehome.aspx?SiteID=23 . Potenciální testeři musí vyplnit dotazník a pak čekat do 31. května, zda jsou mezi těmi šťastnými, kteří budou moci přispět k dalšímu vylepšení Fiji. Dotazník obsahuje otázky z mnoha oblastí, například se zájemce ptá na jeho zvyky v poslouchání digitálních nahrávek, úpravy fotografií, zda se dívá na televizi na počítači a zda jde o internetovou televizi a tak dále.

Z dotazů uvedených v průzkumu lze usuzovat na to, co se asi tak od upgradu očekávat, i když vývojáři zdůrazňují, že ne vše uvedené s ve Fiji musí objevit.
Věrni své politice nemluvit o Service Pack 1 pro Visty (a potírat snahy o vytvoření uživatelského preview) nezmiňují autoři, zda bude upgrade k dispozici před SP1, či až po něm, resp. zda budou oba balíčky spojeny do jednoho. Ani datum přesného vydání není známo.

- - Alexandr Radecký