Hlavní navigace

Upgradujte si ve svém notebooku operační paměť - 1.díl

31. 8. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Vdechněte svému notebooku nový život!

Úvod

Pokud máte pocit, že vás výkon notebooku omezuje v práci, není nutno se s touto skutečností smiřovat. Je totiž velmi pravděpodobné, že pouhým upgradem operační paměti RAM dokážete svému přenosnému počítači vdechnout nový život.

Otázkou je, zda je vůbec možné u vašeho notebooku vůbec nějaký upgrade provést. To totiž závisí na konkrétním modelu. Notebooky se vyrábí v celé řadě provedení, zejména co se týče možností přístupu k jednotlivým počítačovým komponentům a možností upgradu. A vzhledem k tomu, že každý notebook se staví jinak, není vůbec jednoduché s naprostou jistotou říci, zda jej bude moci upgradovat či nikoliv.

Co však můžeme říci docela jistě, je skutečnost, že naprostá většina levnějších modelů notebooků je daleko flexibilnější než daleko dražší ultratenké notebooky. Například notebooky Surface od Microsoftu se prodávají hermeticky uzavřené, firma Apple má zase v oblibě používání proprietárních (vlastních) komponent, které jsou připájeny k základní desce.

Levnější notebooky jsou už díky svému vzhledu z hlediska upgradu daleko pružnější a používají se v nich i snadno dostupné počítačové komponenty, jejichž upgrade je daleko jednodušší.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?