Hlavní navigace

Upgradujte si ve svém notebooku operační paměť - 7.díl

12. 9. 2018

Sdílet

 Autor: © archibald - Fotolia.com
Vdechněte svému notebooku nový život!

Předcházející díl

 

Pokud máte pocit, že máte levný notebook a že vás výkon notebooku omezuje v práci, není nutno se s touto skutečností smiřovat. Je totiž velmi pravděpodobné, že pouhým upgradem operační paměti RAM dokážete svému přenosnému počítači vdechnout nový život.

Větší šířka pásma napomáhá v počítačových hrách

Šířka pásma se výrazně projevuje u integrovaných grafických kareta zde je důkaz. Pomocí benchmarku 3DMark Cloud Gate od firmy Futuremark jsme sledovali pouze výkon grafické karty a zjistili jsme při přechodu od režimu single-channel do režimu dual-channel nárůst výkonu o celých 28 procent.

Abychom otestovali rozdíl mezi stavem, kdy používáme moduly o různé velikosti (například jeden modul o kapacitě 4 GB a jeden modul o kapacitě 8 GB) a stavem, kdy používáme moduly o stejné velikosti, testovali jsme rovněž případ, kdy byla použita dvojice modulů, každý o kapacitě 8 GB. Rozdíl je v tomto případě zanedbatelný, takže nemá cenu se tímto faktorem nijak dál zabývat.

Hlavním výsledkem je skutečnost, že pokud se při hraní počítačových her nacházíte na maximu výkonu vašeho notebooku, pak vězte, že vám velmi výrazně pomůže přechod z režimu single-channel do režimu dual-channel.

U levnějšího notebooku s procesorem Core i3-7100U jsme při přechodu z režimu single-channel do režimu dual-channel zaznamenali nárůst výkonu o 28 procent.

 

Byl pro vás článek přínosný?