Hlavní navigace

Upravte si Skype podle svého vkusu

15. 5. 2007

Sdílet

Společnost Skype oznámila uvedení verze 3.2 svého komunikašního softwaru pro Windows, která obsahuje celou řadu nových funkcí majících uživatelům nabídnout více možností jak si Skype přizpůsobit podle svých potřeb.

Nový Skype vám nyní umožňuje uchovávat všechny internetové kontakty pohromadě – můžete mít kontaktní údaje všech svých přátel a členů rodiny na jednom místě. Můžete se rovněž vyfotografovat pomocí své webové kamery díky naší nové funkci snímání obrazu a snímek přidat do svého profilu, aby přátelé i příbuzní mohli vidět, jak se vám daří. Funkce snímání obrazu (Video snapshot) vychází z obliby video hovorů, jejichž počet neustále rychle roste od doby, kdy Skype umožnil uskutečňovat video hovory ve své beta verzi z prosince 2005. V současné době je téměř celá jedna pětina hovorů přes Skype doprovázena obrazem.


U nové verze je nyní ještě snadnější zůstat ve spojení s přáteli a rodinou, protože dokáže importovat adresáře uživatelů z jiných aplikací, jako například MSN Hotmail, GMail a Yahoo! Mail. Uživatelé se nyní mohou rovněž „podělit o Skype“ rozesláním praktických e-mailových zpráv jako pozvánek pro ty z vašich on-line kontaktů, kteří Skype ještě nepoužívají. Poslední verze obsahuje navíc i funkci „Poslat peníze“, která uživatelům Skype umožňuje poslat peníze komukoli ze svých kontaktů přes službu PayPal.

Skype má i novější klientské rozhraní, které uživatelům poskytuje snadnější přístup k jejich osobním Skype účtům, včetně historie SMS, transakcí nebo placeného zboží, a stejně tak i možnost zakoupit si další Skype kredit.

- - David Zajíc

CS24