Hlavní navigace

Upravujte soubory PDF v programu Microsoft Word - 5.díl

5. 4. 2019

Sdílet

 Autor: © alphaspirit - Fotolia.com
Ukládání souborů do formátu PDF je dnes naprosto běžné. Pokud je chcete upravovat, je situace poněkud obtížnější. Máte-li však v počítači nainstalován program MS Word, máte vyhráno!

Předcházející díl

 

S dokumenty ve formátu PDF se v současnosti pracuje stejně běžně jako s dokumenty uloženými v některém z formátů programu MS Word. Pokud však chcete dokumenty ve formátu PDF upravovat, pak musíte aktivovat editační funkce v programu Adobe Acrobat, což ale představuje zaplatit cca 11 500 Kč za desktopovou verzi Pro 2017, popřípadě platit formou ročního předplatného částku 5 500 Kč za verzi Pro DC. Samozřejmě existují i alternativní nástroje pro úpravu souborů ve formátu PDF, přičemž tím nejjednodušším řešením je v tomto případě často nástroj, který pravděpodobně také často používáte: program Microsoft Word 2016.

Export souborů ve formátu PDF z programu Acrobat do programu Word

1. Otevřete nový dokument Adobe Acrobat DC (Document Cloud) a přihlaste se.

2. Otevřete soubor PDF. V našem případě otevřeme soubor s názvem tea.pdf.

Otevření programu Acrobat a souboru ve formátu PDF

3. Klepněte do nabídky File > Export To > Microsoft Word > Word Document (popřípadě Word 97-2003 document), pokud je to třeba.

4. V okně Save As PDF si souhlas pojmenujte (nebo použijte stejný název), vyberte příponu programu Word (docx pro dokumenty Wordu 2007 až 2016) a stiskněte tlačítko Save.

Export dokumentu ve formátu PDF do dokumentu programu Word

Pokud tuto akci provádíte poprvé, může celý proces trvat několik sekund až minutu, protože je třeba spustit Conversion Engine. Poté je samotná konverze tohoto i případných dalších dokumentů docela rychlá.

Byl pro vás článek přínosný?